Både Kristine Stavås Skistad og Mathilde Myhrvold gikk helt til finalen i kvinnenes langrennssprint i verdenscupen i Dresden. Der seiret svenske Maja Dahlqvist.

De to norske finalehåpene på sprinten i fri teknikk nådde ikke helt opp på pallen, men begge fikk vist at de er med å kjempe om de norske plassene i Tour de Ski og OL.

Stavås Skistad hadde til gode å imponere så langt i sesongen, men imponerte i Dresden etter et skuffende sprintrenn i Davos sist helg. I Dresden ble det 4.-plass.

Maja Dahlqvist har vært overlegen på sprint så langt i år, og vant duellen med Jonna Sundling. Hun gikk sitt første renn etter fallet i langrennsåpningen i Gällivare i november. Anamarija Lampic endte som nummer tre.

26 år gamle Sundling tok sist vinter VM-gull i sprint i Oberstdorf. Hun er blant Sveriges største langrennshåp foran Beijing-OL i februar.

De øvrige norske røk ut tidligere på sprinten. Julie Myhre røk ut i kvartfinalen, der også Magni Smedås måtte gi tapt etter å ha falt. Ane Appelkvist Stenseth og Anna Svendsen røk ut i prologen.

Mange norske eliteløpere står over helgens konkurranser i forkant av Tour de Ski senere i måneden.