Stavås Skistad ute av semifinalen

Kristine Stavås Skistad under prologen i sesongåpningentil langrenn på Beitostølen.
Foto: Geir Olsen / NTB

Kristine Stavås Skistad under prologen i sesongåpningentil langrenn på Beitostølen. Foto: Geir Olsen / NTB Foto:

Konnerud-jentas sjanse på seier stoppet i semifinalen

DEL

BEITOSTØLEN: Fredag morgen gikk startskuddet for langrennsesongen.

13.30: Kristine Stavås Skistad røk ut av semifinalen etter at hun endte på fjerdeplass i sitt heat.

Ute av kvarten

12:30: Kristine Stavås Skistad er videre til semifinalen etter at hun sprintet inn til en andreplass i sitt heat. Hun klokken inn på 02:56.91.

Amalie Honerud Olsen fra Mjøndalen IF røk ut av kvartfinalen. Hun endte på femteplass i sitt heat.

Honerud Olsen var likevel relativt fornøyd med egne prestasjoner.

– Jeg hadde en bra start, og føler jeg henger litt med. Jeg er egentlig overrasket og greit fornøyd, sier hun til Drammens Tidende etter kvartfinalen.

Mjøndalen-utøveren skal bare konkurrere i dag, og forteller at hun selvsagt gjerne skulle vært med til semifinalen.

– Jeg hang dessverre ikke helt med. Men det kommer seg, sier hun.

IKKE VIDERE: Amalie Honerud Olsen røk i kvartfinalen fredag formiddag. Mjøndalsjenta var fornøyd og mente hun hadde tatt steg fra i fjor.

IKKE VIDERE: Amalie Honerud Olsen røk i kvartfinalen fredag formiddag. Mjøndalsjenta var fornøyd og mente hun hadde tatt steg fra i fjor. Foto:

Konnerud-jenta Tiril Liverud Knudsen endte på fjerdeplass og er også ute av kvarten.

– Det funket bedre nå enn i prologen, men jeg ble litt passiv i bunnen av bakken. Har ikke fått trent så mye på sprint, så jeg kan egentlig ikke forvente så mye mer, selv om jeg alltid håper.

Margrete Røssum Dyrhovd fra Krødsherad IL kom seg heller ikke til semifinalen. Hun er klar på at kvartfinalen var tøff fra start.

– Det var gøy å starte sesongen. Jeg er fornøyd med å komme videre fra prologen, og hadde håpet å kunne være med å kjempe videre, sier hun til Drammens Tidendes reporter på stedet.

Prolog

10.00: Kristine Stavås Skistad tok seg greit videre. Stavås Skistad gikk inn på 03:07.82, drøye seks sekunder etter Ane Appelkvis Stenseth som var raskest i sesongens første skirenn. Drammensjenta endte på 10. plass i prologen.

En annen lokal utøver som markerte seg var Amalie Honerud Olsen fra Mjøndalen IF. Hun gikk inn på 03:12.89. Det var den 17. beste tiden i prologen.

Margrete Røssum Dyrhovd fra Krødsherad IL er også videre til kvartfinalen. Hun endte på en 23.plass i prologen med tiden 3:14.95.

Videre gikk også Konnerud-jenta Tiril Liverud Knudsen, som klokket inn like etter Dyrhovd. Hun gikk inn på 03:15.83, noe som holdt til 26. plass.

VIDERE FRA PROLOG: Tiril Liverud Knudsen gikk videre fra prologen, men røk i kvartfinalen fredag formiddag. Knudsen deltar i konkurransene også lørdag og søndag.

VIDERE FRA PROLOG: Tiril Liverud Knudsen gikk videre fra prologen, men røk i kvartfinalen fredag formiddag. Knudsen deltar i konkurransene også lørdag og søndag. Foto:

De lokale utøverne Caroline Madsen og Mathilde Rønning røk ut.

Kvinnenes sprintfinale går 12.30.

Alle de lokale herrene røk ut av prologen: Hans Bernhard Burud, Andreas Kirkeng og Adrian Hellerud. Johannes Høstflot Klæbo leverte beste tid i herreprologen.

  • Kirkeng gikk inn på 03:46.13 og havnet på 48. plass.
  • Hellerud gikk inn på 03:49.69, og endte på 63.plass
  • Burud gikk inn på 03:57.27 og havnet på 74. plass
Andreas Kirkeng leverte best av de lokale herrene i prologen og havnet på 48. plass. Det holdt ikke til å gå videre.

Andreas Kirkeng leverte best av de lokale herrene i prologen og havnet på 48. plass. Det holdt ikke til å gå videre. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken