Stenger Øvre Storgate i tre uker etter lekkasje

STENGES: Øvre Storgate må rehabiliteres, og stenges derfor i tre uker.

STENGES: Øvre Storgate må rehabiliteres, og stenges derfor i tre uker. Foto:

Øvre Storgate må stenges i tre arbeidsuker etter en lekkasje. Det fører til omfattende endringer av bussrutene.

DEL

DRAMMEN: En lekkasje på et privat fjernvarmeanlegg ved Sparebanken Øst i Øvre Storgate skaper hodebry for kommunen.

Nå må gata stenges fra 25. mai til 12. juni mens lekkasjen repareres.

– Mer komplisert enn en vanlig lekkasje

– Det er mer komplisert enn en vanlig lekkasje. Halvparten av veien er bygget med en spesiell betongplate etter at den nye bussterminalen ble åpnet på torget i 2018. Hvis lekkasjen er under betongplata, vil det ta tid å rehabilitere og støpe en ny plate, sier kontrollingeniør i Drammen kommune, Per Olav Horne.

Det er Drammen fjernvarme som skal utføre gravearbeidet. Nøyaktig hvor lekkasjen befinner seg vil de først kunne se når gata graves opp, ifølge Horne.

Gravearbeidene fører til en omfattende omlegging av busstilbudet. Samtlige av Brakars linjer som kjører via Bragernes torg vil få en omkjøring i dette tidsrommet.

– Vi har valgt en løsning som ligner veldig på omleggingen når det er skisprint i byen. Det er den samme løsningen vi hadde i over ett år mens kollektivknutepunktet på Bragernes ble oppgradert. Mange som tar bussen vil kjenne igjen det samme mønsteret, sier han.

Slik blir kjørerutene

Kommunikasjonssjef Kjersti Nordgård Danielsen i Brakar tror ikke omleggingen i kjøremønsteret vil ramme passasjerene i nevneverdig grad.

– Vi pleier å ha dette kjøremønsteret under skisprinten og opplever at det stort sett går bra, skriver hun i en tekstmelding til Drammens Tidende.

Hun understreker at kunder som skal bytte mellom linjer fra eller til Åssiden/Eiker og linjer fra eller til Lier/Røyken, må gå fra eller til tinghuset dersom de bytter på Bragernes.

– Vi anbefaler å bytte på Drammen busstasjon hvis de vil slippe å gå, sier hun.

Slik påvirkes busstilbudet

Mens arbeidet i Øvre Storgate pågår vil plattform B og C på Bragernes torg være utilgjengelige. Dermed vil det bli en midlertidig holdeplass for alle linjer i retning Åssiden i Øvre Strandgate. Dette berører linjene 3, 4, 5, 15, 51, 55, 100 og 101.

Linje 25 vil ikke stoppe mellom Thams gate og Drammen busstasjon.

For linjer i retning Lier, Røyken, Asker og Hurum vil det ikke bli noen stopp mellom Drammen busstasjon og Tinghuset. Det vil gjelde for linjene 63, 71, 73, 81 og 85. Disse linjene vil kjøre Nedre Strandgate til Tinghuset når de kjører østover, og via Engene og St. Olavs gate når de kommer vestover.

Kilde: Brakar

Kartet under viser hvor midlertidig holdeplass i Øvre Strandgate vil være.

Foto:

Artikkeltags