ASKER: Slemmestadveien er stengt i begge retninger på grunn av jordras ved Rortunet kjøpesenter. Det opplyser politiet like før klokka ti tirsdag.

Operasjonsleder Svend Christian Lie ved Oslo politidistrikt opplyser at det vil ta tid før veien kan åpnes igjen.

Brudd i vannledning

Morten Solheim er skadestedsleder i politiet. Han opplyser til Drammens Tidende at det har vært brudd i en vannledning som har ført til at massene under veien har sklidd.

– Akkurat nå jobber vi med omdirigeringsmuligheter. Geoteknikere er på vei for å se på skadene, sier han.

Ifølge Solheim er Rortunet kjøpesenter uten vann etter jordraset. Det bekrefter senterleder Marianne Mevik overfor Drammens Tidende.

– Vi ser nå på løsninger for å få vanntilførsel på annen måte, sier hun.

Flere uten vann

Kommunikasjonssjef i Asker kommune, Jon Bakkerud, sier til Drammens Tidende at kommunen er på stedet sammen med politi og Statens vegvesen, men kan foreløpig ikke si noe om årsaken til bruddet på vannledningen.

– Vi vet for lite om årsaken akkurat nå. Vi har registrert at flere abonnenter i Slemmestad og Bødalen har mistet vanntilførselen. Våre mannskaper jobber på spreng for å finne ut årsaken og for å få vanntilførsel tilbake.

Bakkerud kan på dette tidspunkt ikke svare på hvor mange husstander som er berørt. Det er fortsatt usikkert om det er hovedvannledningen som har fått et brudd.

– Vi håper å få vanntilførselen på plass så fort som mulig, men jeg er redd det kan ta tid.

Alternativ rute

Politiet opplyser at den alternative ruten er Vaterlandsveien-Nyveien-Sundbyveien. Det er restriksjoner på seks tonn på en bro å kjøre denne ruten.

– Det jobbes med å skilte omkjøring via Fv. 1440 mot Heggdal, og videre på Fv. 167 mot Brynsholm, opplyser Vegtrafikksentralen sør klokka 10.43.

Kristin Varsjø i Statens vegvesen sier til Drammens Tidende at hun ikke vet hvor lenge veien vil være stengt.

Saken oppdateres.