Gå til sidens hovedinnhold

Sterk opphenting, men SIF tapte likevel

SIF slo tilbake etter Lillestrøms 2-0-ledelse og utlignet til 2-2. Men det ble likevel tap i Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsens første treningskamp som midlertidige hovedtrenere i Godset.

DRAMMEN: Det endte med 3–2-seier til Lillestrøm over Strømsgodset i treningskampen i fotball på Marienlyst søndag ettermiddag.

SIF hadde en heller tam åpning på kampen, og LSK ledet fortjent 2–0 etter en drøy halvtime. Moses Mawa ga Godset et nytt håp med en fin redusering på en lobb like før pause – og 2–1.

Strømsgodset føk ut av startblokkene i andre omgang. Fred Friday misbrukte et straffespark før unggutten Ole Enersen minuttet senere utlignet til 2–2 etter et fint angrep.

Lillestrøm avsluttet kampen best og fikk sitt seiersmål etter 82 minutter ved Kaan Kairinen. Lagene hadde sine perioder i matchen, og det var ikke ufortjent at romerikslaget vant.

Dermed ble det et knepent tap mot et nyopprykket Lillestrøm-lag i den første treningskampen for Godsets midlertidige hovedtrenere Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen.

- Det var viktig for oss å komme i gang med å spille en kamp igjen, og stå samlet som en gjeng. Vi fikk se mye bra, og en del som ikke var så bra. Og det var vi forberedt på. I perioder lyktes vi godt med å presse høy og skape trøbbel for Lillestrøm, mens vi slet da det høye presset ble spilt av, sier Wibe-Lund, som synes det var synd SIF ikke rodde i land seieren da de hadde LSK på gaffelen i starten av andre omgang.

- Men vi gikk litt tomme på slutten, melder Wibe-Lund, som legger til at det er betryggende å ha spillere som Mikkel Maigaard, Johan Hove, Duplexe Tchamba, Nico Mickelsen og Ipalibo Jack i bakhånd.

Alle sto over grunnet småskader, men skal være aktuelle for kamp om kort tid.

LES OGSÅ: Ikke vurdert sin egen rolle: – Det er medlemmene som bestemmer

Mye SIF-slurv, men fin redusering

Det bølget fram og tilbake spillemessig i innledningen. Både Strømsgodset og Lillestrøm virket naturlig nok noe rustne etter lang tid uten kamptrening – mye småslurv. LSK kom først til et par avslutninger, men det ble ikke spesielt farlig.

Inn mot det første kvarteret så Lillestrøm uten til å ha koblet et grep på det. Godset hadde problemer med å komme ut av egen sone, men lyktes etter hvert å få til en småfarlig kontring.

Så kom det en periode som Strømsgodset presset, og det var gjestene hadde trøbbel med å klarere.

I det 26. minutt var det Lillestrøm som tok ledelsen 1–0 på den første målsjansen i kampen. Det ble for mange åpninger i Godsets defensive spill. Til slutt kunne Thomas Lehne Olsen enkelt servere debutanten Michael Isaksen, som scoret fra kort hold.

Strømsgodset prøvde å slå tilbake, men slet med å spille seg til sjanser. I stedet var det Lillestrøm som gikk opp i en 2-0-ledelse etter 34 minutter. SIF-keeper Viljar Myhra måtte gi retur på et skudd som gikk via en spiller. Etter litt fram og tilbake knallet Fredrik Krogstad ballen opp i nettaket fra innenfor femmeteren.

Det var ikke mye hjemmelaget hadde å by på foran mål i de første 40 minuttene, men så ut av ingenting reduserte Moses Mawa til 2–1 to minutter før pause. Mawa utnyttet en feil i LSK-forsvaret, og lobbet nydelig i mål fra rundt 20 meters hold. Dette var SIFs første sjanse i oppgjøret. Like etter blåste dommer Ola Hobber Nilsen av den første omgangen.

Les også

Krisa forsvant ikke med Henrik Pedersen: - Her holder det ikke med plaster

Straffemiss og utligning

Strømsgodset hadde foretatt flere bytter i pausen, mens Lillestrøm hadde byttet hele laget.

Det var SIF som var mest giftig i innledningen. Innbytter Valdimar Ingimundarson var raskt frempå og ble lagt ulovlig i bakken innenfor sekstenmeteren. Dommer Hobber Nilsen pekte på straffemerket.

Fred Friday, en annen SIF-innbytter, tok straffa. Men Friday maktet ikke å score fra ellevemetersmerket mot gamleklubben. Avslutningen traff innsiden på stolpen.

Men Godset var på hogget. Minuttet senere jobbet Friday godt. Ballen havnet ute hos Simen Hammershaug på høyrekanten. Innlegget kunne Ole Enersen greit ekspedere videre inn i mål – og 2–2. Fint spill mellom to unggutter der. Begge også nettopp kommet inn som innbyttere.

Etter den positive starten på andre omgang så stoppet det litt opp for Strømsgodset. Spillet jevnet seg mer ut da timen ble passert. Som i starten i første omgang så bølget spillet fram og tilbake i denne perioden – etter mye feil fra begge lag.

Friday fikk en god skuddmulighet kvarteret før slutt, men dessverre for SIF gikk skuddet rett på LSK-keeperen. Rett etterpå kom også Lillestrøm til lagets største sjanse etter hvilen. Det ble kaos rundt Godset-keeper Viljar Myhra, men drammenserne fikk ryddet unna.

Les også

Dette sier sponsorene om Godset-bråket

Nytt baklengsmål

I denne perioden var Strømsgodset skikkelig på hæla. Det luktet en Lillestrøm-scoring, og den kom. LSK rullet opp et angrep og inne foran mål kom Kaan Kairinen å et løp og satte ballen i nettet utenfor Myhras rekkevidde. 3–2 til bortelaget i det 82. minutt.

Etter 85 minutter havnet SIF mer i vanskeligheter. Stopperen Ari Leifsson pådro seg sitt andre gule kort for dagen, og dermed rødt kort.

Det endte 3–2 til LSK.

Niklas Gunnarsson, Ipalibo Jack, Mikkel Maigaard, Nico Mickelson, Johan Hove, Duplexe Tchamba, Daniel Skretteberg og Aleksander Stenseth sto over mot LSK grunnet småskader. I tillegg er Lars-Jørgen Salvesen (kne) og Jonathan Parr (kne) ute med langtidsskader.

SIFs neste treningskamp er søndag 25. april mot Sandefjord på Marienlyst (kl. 14.00).

Drammens Tidende skal sende alle kampene, men på grunn av de strenge smitteverntiltakene i Viken er det Strømsgodset Toppfotball som filmer kampene. Media har per nå ikke tilgang til arenaene.


Drammens Tidende vil kommentere kampene fra studio.

Kampfakta Strømsgodset-Lillestrøm

Fotball. Treningskamp menn:

Strømsgodset-Lillestrøm 2-3 (1-2)

Marienlyst, ingen tilskuere

Mål: 0-1 Michael Isaksen (26), 0-2 Fredrik Krogstad (34), 1-2 Moses Mawa (43), 2-2 Ole Enersen (49), 2-3 Kaan Kairinen (82)

Målsjanser: SIF 3, LSK 5

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand

Gult kort: Ari Leifsson, Simen Hammershaug, SIF

Rødt kort: Ari Leifsson, SIF (to gule, 85. min.)

SIFs lag (4-3-3): Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Sondre Fosnæss Hanssen, Ari Leifsson, Andreas Nyhagen - Tobias Fjeld Gulliksen, Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi - Kristoffer Tokstad, Moses Mawa, Halldor Stenevik.

Disse fikk spilletid i andre omgang: Morten Sætra, Valdimar Ingimundarson, Ole Enersen, Fred Friday, Fabian Holst-Larsen, Sebastian Pop, Prosper Mendy, Simen Hammershaug, Riel Nguen

Disse startet for Lillestrøm: Mads Hedenstad Christiansen - Lars Ranger, Igoh Ogbu, Erik Tobias Sandberg, Vetle Dragsnes - Fredrik Krogstad, Martin Bergum, Gjermund Åsen - Michael Isaksen, Thomas Lehne Olsen, Tobias Svendsen.

Kommentarer til denne saken