Sveriges statsminister Stefan Löfven kaller angrepet for feigt og motbydelig, og sier at det var rettet mot både «Frankrike, demokratiet og vår menneskelige verdighet».

– Vi må aldri la oss beseire, sier han til nyhetsbyrået TT.

Spanias utenriksminister Jose Manuel Garcia Margallo sier at angrepet viser at «vi står overfor en utfordring uten sidestykke, en enorm ondskapsfull utfordring».

Den første offisielle reaksjonen fra en leder utenfor Frankrike kom imidlertid fra USAs president Barack Obama.

– Vi vil gjøre det som trengs for å jobbe sammen med det franske folk og med land rundt omkring i verden for å stille disse terroristene til ansvar, sa Obama.

Angrepene, som tok livet av minst 120 mennesker, blir også fordømt på det sterkeste av Tysklands statsminister Angela Merkel, som sier hun er dypt sjokkert over angrepene. Storbritannias David Cameron sier at «vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe», mens både Israel og Tyrkia varsler at landene vil gjøre det de kan for å bekjempe terror sammen med Frankrike.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sender sine kondolanser til det franske folk etter fredagens terrorangrep i Paris.

– Vi står sammen med det franske folket i sorgen, sier han.

– Jeg fordømmer terroren og volden i Paris. Vi er alle sterkt beveget av bildene og skildringene fra det mest omfattende angrepet på Paris siden andre verdenskrig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB søndag morgen.

– Terroristenes mål er å spre frykt og skape splittelse. Vårt svar skal være å møte truslene med fasthet og ro, ta vare på sikkerheten og skape trygghet. Vi skal vise mennesker som stiller seg på utsiden av demokratiet og tyr til drap og vold som i Paris, at Europa møter ethvert angrep med økt samhold, sier Støre.