Gå til sidens hovedinnhold

Stine (22) skulle ri inn hester i Australia – valgte å delta på «Farmen» i stedet

Artikkelen er over 2 år gammel

Innspillingen av denne sesongens «Farmen» er nå i sluttspurten. To av deltakerne er fra vårt distrikt, Stine (22) fra Drammen og Terje (54) fra Nedre Eggedal.

DRAMMEN/SIGDAL/KRAGERØ: Årets Farmen-sesong spilles nå inn utenfor Kragerø, på storgården Lundereid i Sannidal. Året er 1919 og det er oppgangstider, velstand og overflod i Norge, noe årets sesong bærer preg av.

Bakgrunnen for årets sesong er at eieren av gården, Anna Lundereid, har reist til Paris for å følge kjærligheten, og har overlatt Lundereid til de 14 forpakterne.

En av de 14 deltakerne er 22 år gamle Stine Alice Claussen-Væringstad fra Drammen. Hun skulle egentlig har flyttet til Australia for å jobbe på en stall, oppvokst på ridesenter som hun er.

– Dette er jo en opplevelse veldig få får, så jeg er jo kjempeheldig som har fått den. Jeg er veldig glad i dyr, og er født og oppvokst på et ridesenter, så jeg gleder meg til å komme på en gård igjen, sier hun til TV 2.

Selv oppgir hun å være en eventyrer og frilans skuespiller, og jobber dessuten deltid på Vinmonopolet.

Saken fortsetter under faktaboksen

Farmen

Farmen er en norsk reality-TV-serie som har gått på TV 2 siden 2001, og er en av kanalens mest sette programmer.

Konseptet går ut på at 12–14 mennesker skal bo på en gård uten moderne hjelpemidler, slik det var for 100 år siden. Her skal de overleve ved å samarbeide så godt som mulig.

I hver uke må to utvalgte deltakere kjempe en duell der den tapende part må forlate farmen. Programmet har vært ledet av Gaute Grøtta Grav – selv vinner av Farmen – siden 2004.

Det lages også en egen kjendis-versjon – Kjendis-Farmen – siden 2017.

Kilde: Wikipedia

Innspillingen pågår

Så lenge innspillingen pågår får ikke Drammens Tidende snakke med noen av deltakerne.

– Det er fire uker igjen av innspillingen, først etter 6. oktober kan dere få snakke med deltakerne, da er innspillingen ferdig, forklarer pressetalsmann for TV 2 Alex Oliver Iversen.

Derfor får vi heller ikke snakke med 54 år gamle Terje Leer fra Nedre Eggedal i Sigdal. Han driver eget firma i anleggsbransjen, T Leer Byggservice AS med 13 ansatte og en omsetning på fem millioner kroner i fjor.

Saken fortsetter under bildet

Gårdskunnskaper

Til TV 2 sier Leer at han har selv det han trenger av gårdskunnskaper, og går inn for å komme ut igjen med premien, nemlig hytte og bil.

– Jeg er jo med for å vinne. Det andre har jeg allerede opplevd, for jeg er født og oppvokst på gård og har hatt gård fram til nå, forklarer han til TV-kanalen.

Premieren av Farmen 2019 er tirsdag 24. september klokken 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Les også

Anniken trakk seg fra «Farmen kjendis», Stina steppet inn på kort varsel

Les også

Kampen for tilværelsen - fortsetter

Les også

Jørgen Ringstad til sykehus etter Farmen

Kommentarer til denne saken