– Politiet jobber med å få på plass den fysiske beskrivelsen av gjerningspersonene, men det er for tidlig å si noe om det nå. Etterforskerne har akkurat gjort seg ferdig på stedet.

Det sier operasjonsleder Roger Aaser ved Sørøst politidistrikt til Drammens Tidende. Politiet meldte om lovbruddet på sin Twitter-konto i 12-tiden på tirsdag.

Bestillingstyveri

Politiet lenker hendelsen til et lignende tyveri som fant sted i Hønefoss for noen dager siden. Begge tyveriene er antatt å være bestillingstyveri.

– Vi mistenker bestillingstyveri på bakgrunn av hva som har blitt stjålet. På åstedene ligger det igjen andre gjenstander og det virker som om gjerningspersonene har vært bevisste på hvilke artikler de skulle stjele.

Det er blant annet snakk om ridehjelmer med en verdi på mellom 4.000 og 10.000 kroner som har blitt stjålet fra hesteutstyrsbutikken Horze.

Drammens Tidende skrev først at det var Drammen ridesenter som hadde blitt utsatt for tyveri, basert på politiets Twitter-melding. Det viser seg at det var hesteutstyrsbutikken Horze utstyrsbutikk som ble rammet.