(Laagendalsposten)

Mandag fortalte hun den dramatiske historien da hun vitnet i rettssaken mot Espen A. Bråthen, som er tiltalt for fem drap, 11 drapsforsøk og grove trusler mot flere.

Trodde hun skulle dø

McGregor hadde spist middag sammen med datteren og ekssamboeren / politimannen Rigoberto Villaroel. De hadde vært på besøk hos moren til Vilarroel, som bor i samme bygg som Extra-butikken.

Villarroel vitnet tidligere samme dag.

Litt over klokken 18 satte hun datteren i bilen, men måtte vente på ekssamboeren fordi han sa at det var ei dame som trengte hjelp ved butikken. Det tok tid, og plutselig hørte hun at noen ropte at det var en mann som skyter. Hun la også merke til dame som var truffet av en pil.

På dette tidspunktet visste hun ikke hvor pappaen til deres felles datter var, og skyndte seg tilbake til bilen der hun satt. Hun ringte også AMK for å varsle om den skadde kvinnen.

(Saken fortsetter under bildet)

Plutselig sto hun ansikt til ansikt med gjerningsmannen.

– Han siktet rett på meg, forklarte hun i retten.

Hun klarte å reagere og kastet seg foran bilen der datteren satt.

– Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv. Jeg tenkte at han kom til å drepe meg. Jeg husker at jeg tenkte; jeg skal ikke dø i dag.

Heldigvis dukket en mann opp og hjalp henne med å få ut datteren. De greide så vidt å komme seg unna, og hun hørte at en pil suste forbi, forklarte hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Ikke tiltalt for drapsforsøk

Alt gikk veldig fort og hun var redd. Ting har også blitt vanskeligere i forkant av rettssaken, forklarte hun.

Espen A. Bråthen er tiltalt for grove trusler mot McGregor, etter å ha skutt to piler mot henne.

Hun er overrasket og skuffet over at det ikke ble tatt ut tiltale for drapsforsøk.

– Jeg var så sikker på at han skulle drepe meg og datteren min den dagen, sa hun i retten.

– Ubehagelig å sitte i samme rom

Etter hennes vitnemål sa McGregor til den oppmøtte pressen at hun og datteren opplevde stor frykt og dødsangst. Å sitte i rettsalen og se den tiltalte beskrev hun som ubehagelig.

– Jeg har tidligere fulgt rettsaken på link via bistandsadvokaten vår. Da jeg så han sitte der følte jeg ikke at han var truende lenger. Men det var ubehagelig å se han i dag, og annerledes å sitte i samme rom. Det var ubehagelig fordi det er han som har gjort alt dette, sa McGregor.

Etter at hun nå er ferdig med sitt vitnemål i rettssaken, sier Joanne McGregor at det er godt det er over.

– Jeg har mest gruet meg til denne dagen. Men nå føles det veldig godt å være ferdig med det.