NOTODDEN: Etter at Mjøndalen avanserte i cupen mot tredjedivisjonslaget Åssiden, ventet andredivisjonslaget Notodden eikerværingene søndag kveld.

MIF starter med et mer slagkraftig lag enn de gjorde mot Åssiden, og det gir også resultater i den første omgangen.

Fem minutter inn i kampen var Fredrik Brustad noen centimeter unna å kunne heade MIF i ledelsen. Dessverre flyr det praktfulle innlegget til William Sell fra høyresiden forbi pannebrasken til Brustad.

I 17. minutt kommer Lars Olden Larsen på et friskt løp med ballen på Mjøndalens høyre side. Han blir stoppet kontant av Martin Holmen, som blir premiert med et gult kort. På det påfølgende frisparket har Joackim Olsen Solberg siktet seg inn på pannebrasken til Sivert Engh Øverby.

I motsetning til den ti år eldre Brustad klarer 22-åringen å treffe kula. Det resulterer i hans førte MIF-mål, samt kampens første. Mjøndalen leder 1–0.

Aggressivt press

Gjestene kjører et høyt og aggressivt press på andredivisjonslaget, og 25 minutter ut i kampen får de nesten uttelling. Shuaibu Lalle Ibrahim jakter sesongens andre scoring og stjeler ballen fra Notodden-stopper Gustavsen. Avslutningen er ikke verdig arbeidsinnsatsen og går til høyre for NFKs keeper.

Det jevner seg mer ut utover i omgangen. Mjøndalen slipper unna med skrekken da Notoddens Melvin Tony Frithzell blir avblåst for offside i det han kipper ballen over Idar Nordby Lysgård.

Rett før dommer signaliserer for halvspilt kamp, skal Olsen Solberg prikke inn en ny dødball, denne gangen på hodet til Engh Øverbys stopperkollega Markus Nakkim. Corneren treffer klink på hodet til 25-åringen, som stanger ballen hardt ned mot beina til NFK-keeper Bror Grøtterud. Keeperen klarer ikke parere kula som via høyrebeinet hans triller inn i mål.

Mjøndalen går til pause med 2 mål.

2. omgang

Notodden våkner virkelig til liv etter hvilen og styrer det som skjer på Optime Arena de første fem minuttene, men målscorerne Nakkim og Engh Øvreby rydder unna det meste som kommer i nærheten av MIFs 16-meter. Det er derimot Mjøndalen som skal komme med omgangens første halvsjanse.

Etter at MIF vinner ballen dypt inne på egen halvdel klarer de å spille seg oppover langs høyresiden. Ballen finner vei til Olden Larsen, som på én touch legger til rette for Ole Amund Sveen fra cirka 25 meter. 31-åringen fra Gjøvik knaller til, men skuddet får kun tverrliggeren til å riste.

Utover tar gjestene tilbake kontrollen. Det har gått 65 minutter da Ibrahim skal få nok en stor sjanse. Mjøndalen klarer å spille seg gjennom midten og ballen finner omsider veien til nigerianeren. Skuddet blir blokkert og Mjøndalen får tildelt en hjørnespark som skal by på nok en sjanse.

Olsen Solbergs corner finner nok en gang en hvitkledd spiller, og etter litt klabb og babb ender ballen i beina til Brustad. Skuddteknikken er ikke noe å utsette på, men Notoddens keeper bestemmer seg for at ballen ikke skal finne fram til nettet. Kjemperedning fra Grøtterud.

Mens stadions speaker er opptatt med å annonsere kamplotteriets vinnere så skal MIF komme til nok en farlighet. Mjøndalen er farlige på høyresiden og ballen finner etter hvert veien til Nakkim, som får urovekkende god tid innenfor NFKs 16-meter. Mens en hjemmesupporter jubler over pizzagavekort kan de tilreisende eikerværingene juble for Nakkims andre goal for kampen 77 minutter spilt.

Det blir også kampens siste. Mjøndalen vinner 3–0 og går videre til tredje runde i cupen.