Stor dramatikk da Godset tok imot Start

SCORET: Moses Mawa sørget for 1-1-målet som sikret Godset ett poeng mot Start søndag kveld.

SCORET: Moses Mawa sørget for 1-1-målet som sikret Godset ett poeng mot Start søndag kveld. Foto:

SIF-spillerne måtte klare seg med ti mann på egen hjemmebane da Ipalibo Jack pådro seg to gule kort i matchen mot Start søndag kveld. De marineblå satte likevel ballen i mål og spilte uavgjort mot gjestene fra Kristiansand.

DEL

DRAMMEN: Med en første omgang litt under pari og utvisning i andre, hadde ikke Godset noen enkel oppgave når de jaktet poeng mot Start. SIF-spillerne lot seg imidlertid ikke stoppe av den grunn og spilte like gjerne uavgjort med en mann mindre på banen. Moses Mawa scoret målet som sørget for ett poeng til SIF i den trøblete kampen.

I forkant av søndagens match hadde Start 18 poeng og lå på kvalikplass på tabellen, mens Strømsgodset lå på 10. plass med sine 23. SIF hadde spilt fem uavgjorte matcher før oppgjøret i 21. runde. Da var det kanskje ikke så rart at Henrik Pedersen hadde uttalt at han håpet marginene snart gikk i marineblått favør i forkant av kampen.

Matchen lå imidlertid an til å få en katastrofal start for Godset da Start fikk en bunnsolid dobbeltsjanse etter få minutter. De gulkledde kom til to skudd fra kloss hold, men Viljar Myhra sto knallsterkt i mål for hjemmelaget. SIF-spillerne kunne takke egen sisteskanse for at gjestene ikke hadde tatt ledelsen.

I de ti første minuttene av kampen var det Start som hadde et ørlite overtak. Laget fra Kristiansand hadde hakket mer ballbesittelse og hadde kommet til flere muligheter enn hjemmelaget i marineblått. Godset ble imidlertid mer og mer synlige på egen hjemmebane etter et drøyt kvarter. Vertene kronet noen gode minutter med en halvsjanse signert Johan Hove i det 19. minutt. Unggutten prøvde seg fra om lag 20 meter, men måtte se forsøke forsvinne en knapp halvmeter over tverrliggeren.

Solid Mawa-sjanse

Strømsgodsets første store sjanse var det Moses Mawa som sto for. 24-åringen var plassert fint foran mål idet han fikk et innlegg fra høyresiden plassert like foran seg. Mawa fyrte av, men en Start-spiller rakk akkurat å avverge muligheten før den gikk i kassa. Dermed var det fortsatt målløst på Gamle gress etter 22 minutter.

Nærmere en halvtime inn i første omgang fikk gjestene et hjørnespark som kunne blitt svært farlig for Godset. Starts Christian Bolanos fyrte av fra cornerflagget og inn i feltet, hvor lagkamerat Vegard Bergan sto klar til å heade videre mot mål. Sistnevnte sørget for en knallgod mulighet for Start, men forsøket gikk nok en gang rett i klypene på Viljar Myhra. Så langt hadde sisteskansen virkelig stått en god kamp for hjemmelaget.

Mål på straffe for Start

Drøye seks minutter før halvspilt fikk Godset straffe imot da Ipalibo Jack holdt igjen en spiller inne i feltet under en corner. Det resulterte i straffespark og 0–1 til Start. Målet var signert Christian Bolanos, som satte ballen nede til venstre for Viljar Myhra. En scoring imot var ikke akkurat det SIF-spillerne trengte like før de gikk i garderoben til pause.

SIF-spiss Lars-Jørgen Salvesen slo tilbake med en solid sjanse på overtid i første omgang, men klarte ikke å utligne på Marienlyst stadion. Kaptein Mikkel Maigaard la inn til sørlendingen som sto fint plassert foran mål. Salvesen headet, men forsøket havnet få centimeter utenfor buret. Dermed forble det 0–1 til gjestene etter kampens første omgang.

2. omgang

Ingen av lagene gjorde bytter i pausen, men det var tydelig at det var et sultent Godset-lag som returnerte fra garderoben. Moses Mawa fikk en mulighet et knapt minutt ut i omgangen, men skuddet fra om lag 20 meter gikk rett i klypene på Start-keeperen.

Godset og Salvesen fikk nok en mulighet tidlig i andre omgang. Sørlendingen kom til en solid sjanse da Mikkel Maigaard serverte en corner som havnet like foran Salvesen like utenfor feltet. Spissen klinte til, men Starts keeper reddet så vidt med en utstrakt venstrefot. De marineblå presset Start godt, men hadde foreløpig ikke klart å sette ballen i nettet. Det var imidlertid ingen tvil om at det nå var vertene som styrte kampen.

Rødt til Ipalibo

Ipalibo Jack pådro seg sitt andre gule kort i søndagens match i det 68. minutt. To gule blir rødt og Jack måtte dermed forlate banen og la medspillerne fortsette med kun ti mann på banen. Jacks første gule kom etter holding i første omgang, mens det andre kom etter at han felte en motstander. Absolutt ikke en drømmesituasjon for Strømsgodset, som virkelig hadde fått opp farten etter første omgang.

En mann mindre på banen skulle imidlertid ikke sette en stopper for Godsets poengjakt. Moses Mawa klinte like gjerne til meg scoring i det 78. minutt. Oslo-gutten banket ballen i mål fra kloss hold. Det var Johan Hove som sto for den målgivende pasningen. Strømsgodset var så absolutt med i kampen til tross for at de ikke var fulltallige.

Til tross for at vertene kjempet iherdig for å skaffe seg en trepoenger, måtte de ta til takke med ett poeng i møtet mot Start. Lars-Jørgen Salvesen hadde en solid mulighet på overtid, men fikk ikke den i mål. Matchen endte dermed 1–1 og ble Godsets sjette uavgjorte kamp på rad.

Kampfakta Strømsgodset-Start

Fotball. Eliteserien menn:

Strømsgodset-Start 1-1 (0-1)

Marienlyst stadion, 600 tilskuere

Mål: 0-1 Christian Bolaños (39), 1-1 Moses Mawa (78).

Målsjanser: SIF 6, Start 4

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Jack Ipalibo, Niklas Gunnarsson, Nicholas Mickelson, Strømsgodset, Mohamed El Makrini, Start.

Rødt kort: Jack Ipalibo (68), Strømsgodset.

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Nicholas Mickelson – Johan Hove, Jack Ipalibo, Mikkel Maigaard – Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Aleksander Stenseth fra 85.).

Start (4-3-3): Amund Wichne – Kristoffer Tønnessen, Vegard Bergan, Jesper Daland (Joackim Jørgensen fra 76.), Henrik Robstad (Eirik Wichne fra 82.) – Eirik Schulze (Erlend Segberg fra 76.), Mohamed El Makrini, Espen Børufsen (Mathias Bringaker fra 77.) – Christian Bolaños (Eman Markovic fra 69.), Martin Ramsland, Kevin Kabran.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken