DRAMMEN: Mandag 16. mai rykket nødetatene ut til Elias Kræmmersvei på Åssiden etter melding om brann. Fire personer hadde evakuert seg selv, og politiet måtte sørge for å evakuere resten av beboerne i tre oppganger i den aktuelle blokka.

Brannen hadde spredt seg langs taket til boligblokka.

Ingen personer ble skadd.

– Det er to leiligheter som er totalt utbrent. De fire andre er heller ikke mulig å flytte tilbake til, uttalte politiets innsatsleder Vidar Gulbrandsen til Drammens Tidende.

En drøy uke etter brannen, jobbes det fortsatt med å få klarhet i årsaken til at det hele startet. Den taktiske delen av etterforskningen er i det store og hele avsluttet, og det er blitt foretatt flere avhør.

– Nå venter vi på tilbakemelding fra teknikere som har gjort undersøkelser på stedet. Det er i hovedsak det tekniske som vi venter på, sier politiadvokat Jarle Vist.

I den berørte blokka er det tre oppganger, men kun én som er berørt – og der er det seks leiligheter.

– I de to oppgangene som ikke er berørt av brannen, kunne folk flytte inn igjen ganske raskt. Men det er store skader i oppgangen der brannen var, sier Vist.

Og her er det fortsatt en stor jobb som må gjøres.

– Det betyr at de må bo et annet sted til leilighetene blir renovert, men det er mulig at det kan flyttes relativt raskt inn igjen i de nedre leilighetene.

LES OGSÅ: