DRAMMEN: I en pressemelding publisert på Drammen kommune sine nettsider fredag skrives det at været har skapt problemer for byens trafikanter. Nå håper de å være i mål med fjerning av is i slutten av neste uke.

– Det tar dessverre litt tid å sette opp skilt og få biler til å flytte seg, men vi håper at det meste skal være tatt i løpet av neste uke, forteller avdelingsleder for infrastruktur og samferdsel i Drammen kommune, Truls Rieger, gjennom pressemeldingen.

Det skrives at kommunen har alt av ressurser ute for å bedre forholdene. Det inkluderer fem maskiner, to veihøvler og tre mindre maskiner ute i kommunen. I tillegg skal være to maskiner i området Mjøndalen og Krokstadelva. Det opplyses om at også Berger prioriteres til neste uke.

Må prioritere

Kommunen forklarer at de utfordrende forholdene skyldes mye snø og regn som har fryst til is i veibanen. Rieger beskriver veibanen som en skøytebane på enkelte steder.

– Det har vært som en skøytebane som vannes og som bare blir tykkere og tykkere. Det blir veldig sporete når det blir salt i hjulsporene som smelter noe av den tykke issålen.

Siden utfordringene omfavner et stort antall av byens veier og gater, ser kommunen seg nødt til å prioritere veier i tilknytning skole, helse og kollektivtrafikk først.

LES OGSÅ: