Gå til sidens hovedinnhold

Storstilt gratisfeiring av kulturkommune-statusen

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 25. oktober inviterer Drammen kommune til gratis kulturkalas på Union Scene under det klingende navnet Kulturbløyta.

DRAMMEN: Bakgrunnen for kalaset er at Drammen er kåret til Norges kulturkommune 2019, og det skal feires. Denne fredagen inviteres alle til fest på Union. Her skal de som bruker byens kulturtilbud, kulturaktører, frivillige, politikere og byråkrater gjøres stas på.

Mat, mingling og festprogram er stikkord for arrangementet, som er gratis. Den eneste innsatsen som må gjøres er å hente ut gratisbilletter her.

Programmet er ikke klart. foreløpig, men kultursjef Tone Ulltveit-Moe lover at det skal skje mye hyggelig denne kvelden.

– Ingen konkrete brikker er på plass, men vi er i dialog med både profesjonelle aktører og amatører, sier Ulltveit-Moe og lover overraskelser, også.

LES OGSÅ: Høythengende heder – akkurat det Drammen trengte (kommentar)

Programmet slippes gradvis, så følg med fremover.

Det som er klart så langt er at Kulturbløyta varmer opp med lett servering og mingling i Himmelrommet klokka 1700. Festprogrammet på hovedscenen begynner klokka 1800.

Stusser du over navnet på feiringen?

– Vi hadde en idémyldring, og lurte på hva vi skulle kalle arrangementet. Da kom bløyta opp, og det er jo noe mange drammensere har et forhold til, sier kultursjefen med tanke på at pølse i bløyta er en klassiker både i Drammen og Nedre Eiker.

Kulturkonsulent Ann Magritt Bekink var den som slang fram bløyta-ordet i idémyldringen.

– Men det var en spøk, vi satt i et møte og kom inn på at vi måtte finne på et navn med en gjenkjennelighet og identitet tilhørende Drammen. Så glapp dette ut av meg, og «Det tar vi!", sa de andre. forteller Bekink til Dagsavisen Fremtiden. Hun forteller også at ordet bløyta er noe av det mest corny ordet hun kan tenke seg. Kulturkonsulenten er nemlig innflytter og har ikke vokst opp med «bløyta».

Kommentarer til denne saken