Gå til sidens hovedinnhold

Støy fra jernbanebruene reduserer livskvaliteten for en hel bydel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bane Nor eller Jernbanedirektoratet eller hvilket selskap det nå måtte være som er ansvarlig for det spetaklet vi opplever «to hundre» ganger om dagen når tog til og fra Drammen jernbanestasjonbuldrer over jernbanebruene.

Jeg skal ikke trette leserne med bruenes historie, den kan man lese om her http://byleksikon.drmk.no/jernbanebroer/

Generasjoner av drammensere har levd med denne støyen. Men saken er at jo mer vi ferdes på elvebreddene, jo mer det bygges elvelangs og jo hyppigere togavgangene blir, jo flere plages av den brutale støyen som kombinasjonen tog/bru produserer – i Drammen.

Utenlands, det være seg i Berlin, Tokyo eller andre storbyer, kan man nyte hyggelig samvær, spise god mat og shoppe i eksklusive forretninger under jernbanebroene. I Drammen produserer bru/tog støy som forringer opplevelsen av byen for mange og reduserer livskvaliteten for en hel bydel – spør folk som bor på nedre Bragernes.

BaneNOR/Jernbanedirektoratet – det har skjedd en teknisk utvikling også på dette området siden krigen. Folk i andre byer og land behøver ikke lenger leve med et slikt støyhelvete natt og dag.

Drammen kommune – tiden er overmoden for at dere setter krav om lavere støynivåer for tog som passerer byens bruer. Det finnes løsninger, nå må dere kreve at de tas i bruk!

Les også

Sikret toppleiligheten i 2017, nå frykter paret at Bane Nors planer gjør kjøpet til et mareritt

Les også

Jeg måtte reise med 15.31-toget fra Nationaltheatret til Drammen. Det var ingen hyggelig opplevelse

Les også

Gjør motstand mot togparkering: – Ønsker ikke et lass med tog i hagen

Kommentarer til denne saken