Straffebom og tap i siste seriekamp

TAP: Strømsgodset måtte se seg slått i årets aller siste seriekamp. De marineblå møtte Stabæk på hjemmebane i kampen som endte 0-4 til gjestene.

TAP: Strømsgodset måtte se seg slått i årets aller siste seriekamp. De marineblå møtte Stabæk på hjemmebane i kampen som endte 0-4 til gjestene. Foto:

Godset fikk en tung avslutning på sesongen med det som til slutt ble et stortap mot Stabæk.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset startet friskt i møte med Stabæk i aller siste serierunde. Det holdt imidlertid ikke helt inn for Henrik Pedersens menn. Med blant annet og straffebom i andre omgang måtte vertene ta til takke med et 0-4-tap.

Jeg forkant av oppgjøret hadde Godset samlet 31 poeng og hadde sikret seg eliteseriespill også neste sesong. Motstanderlaget Stabæk sto oppført med 36 poeng og lå noen plassering foran vertene på tabellen. Alt lå til rette for en spennende kamp i vinterkulda på Marienlyst.

God innledning for SIF

Godset var skikkelig på hugget i kampens innledende minutter og kom til et par halvsjanser tidlig. Blant annet var Johan Hove nære å ta de marineblå i ledelsen, men forsøket havnet centimeter over tverrliggeren. Til tross for at SIF var ute av nedrykksfare, hadde de fortsatt noe å spille for i tirsdagens kamp. Laget kunne klatre flere plasser på tabellen dersom alt gikk veien.

Matchens første megasjanse var det Lars-Jørgen Salvesen som sto for. Lars Vilsvik sto fint plassert på høyresiden og la inn til Salvesen som klinket til fra kloss hold. Dessverre for hjemmelaget reddet en Stabæk-spiller ballen på strek. Godset hadde fått en fin start på kampen, men det hadde ikke blitt uttelling så langt.

Se høydepunktene her:

Med fem minutter igjen til pause klinte imidlertid gjestene til med en megasjanse. En Stabæk-spiller var nærmest alene med Viljar Myhra og klinte til fra kloss hold. Godsets sisteskanse var råsterk og reddet med føttene. Det kunne blitt en svært kjedelig avslutning på en omgang hvor SIF-spillerne hadde klart seg svært bra.

Mål rett før pause

Stabæk hadde virkelig fått opp tempoet i sluttminuttene. Først kom de til nok en gigasjanse og deretter et mål bare halvannet minutt før dommeren blåste av til pause. Sjansen fikk Myhra nok en gang reddet på solid vis, mens scoringen ble for tøff for den rutinerte målvakten. Matchens første mål kom etter et hjørnespark for gjestene, hvor Kornelius Normann Hansen klinte til fra kloss hold.

Dermed sto det 0–1 til Stabæk etter halvspilt match.

Andre omgang

Andre omgang av kampen på Gamle gress startet med frispark til hjemmelaget etter at Valdimar Ingimundarson ble dratt i bakken av en Stabæk-spiller. Herman Stengel klinte til, men forsøket havnet i klypene på gjestenes målvakt.

Stabæk virket å ha tatt med seg selvtilliten fra målet i første omgang. Bortelaget hadde hevet seg fra de innledende minuttene i kampen og var mer delaktig i det som skjedde ute på gressmatta. Om lag en time inn i matchen kom de til to relativt solide sjanser på rappen. SIF måtte sette inn støtet om gjestene ikke skulle sette nok en ball i nettet.

Straffebom

66 minutter inn i kampen fikk Godset tildelt straffespark etter hands på en Stabæk-spiller. Toppscorer Lars-Jørgen Salvesen stilte seg målrettet opp på straffemerket og klinte til. Forsøket var litt for svakt og ble reddet av Stabæks sisteskanse. Rotet bort en stor mulighet til å utligne der, SIF.

Like etterpå gjorde Henrik Pedersen et trippelbytte. Moses Mawa, Kristoffer Tokstad og Halldor Stenevik gikk alle av matta, mens Tobias Fjeld Gulliksen, Aleksander Stenseth og Andreas Rosendal Nyhagen kom innpå.

Nok en Stabæk-scoring

Stabæks Darren Maatsen sørget for 0–2 til Stabæk i det 79. minutt. Bortelaget kjempet godt inne i feltet og fikk først et skudd blokkert, før Matsen klinte til på returen. Myhra, som hadde stått en god kamp, var relativt sjanseløs i situasjonen. Dermed så det vanskelig ut for Godset med bare elleve minutter igjen.

Oppgjøret var helt over for vertene da Stabæk gikk opp i 0-3-ledelse fem minutter før fulltid. Gjestenes Darren Maatsen satte ballen selvsikkert i høyre hjørne og scoret sitt andre for kvelden.

Stabæk klinte til nok en gang på overtid og sørget for 0-4 på Marienlyst stadion. Det målet var det Kosuke Kinoshita som stod for.

Kampen endte dermed med seier til bortelaget. Etter den friske starten på oppgjøret, fikk Strømsgodset det tungt i andre halvdel.

Kampfakta Strømsgodset-Stabæk

Fotball. Eliteserien menn:

Strømsgodset-Stabæk 0-4 (0-1)

Marienlyst, 200 tilskuere

Mål: Mål: 0-1 Kornelius Normann Hansen (44), 0-2 Darren Maatsen (79), 0-3 Maatsen (85), 0-4 Kosuke Kinoshita (90).

Målsjanser: SIF 4, Stabæk 8

Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy.

Gult kort: Tobias Fjeld Gulliksen, Strømsgodset, Kaloyan Kostadinov, Stabæk.

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Ari Leifsson, Duplexe Tchamba (Simen Hjerkinn Hammershaug fra 89.), Halldor Stenevik (Andreas Rosendal Nyhagen fra 71.) – Johan Hove, Herman Stengel, Valdimar Ingimundarson – Kristoffer Tokstad (Tobias Fjeld Gulliksen fra 70.), Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Aleksander Stenseth fra 71.).

Stabæk (4-3-3): Marcus Sandberg – Sturla Ottesen, Nicolas Pignatel Jenssen, Gustav Valsvik, Mats Solheim (Jørgen Olsen Øveraas fra 88.) – Sammy Skytte, Emil Bohinen, Kaloyan Kostadinov (Kristian Bernt Torgersen fra 76.) – Kornelius Normann Hansen (Kosuke Kinoshita fra 88.), Marcus Antonsson (Darren Maatsen fra 68.), Oliver Edvardsen (Erik Botheim fra 88.).

Artikkeltags