BRAGERNES: 14. mars går den årlige skisprinten av stabelen på Bragernes. Dette fører til at en rekke veier i sentrum blir stengt i flere dager, melder Drammen kommune. I tillegg er allerede Øvre og Nedre Strandgate stengt i forbindelse med byggingen av den nye Bybrua, og Bragernestunellen er stengt om nettene grunnet vedlikehold.

Siden de aller fleste veiene på Bragernes mellom elva og Bragernes kirke stenges, må man ty til å kjøre om Strømsø via Holmebrua eller via Øvre Sund bru. Kommunen skriver at det må påregnes store forsinkelser og de anbefaler at man lar bilen stå de dagene det gjelder.

Disse gatene stenger

Kirkegata og deler av Rådhusgata og Cappelens gate stengte 28. februar på grunn av tribunebygging og oppsett av telt. Disse gatene anslås å åpne igjen 19. mars.

Tirsdag 7. mars vil Bergstien bak kirken legges om til ett felt med signalregulering. Den vil åpne igjen 15. mars.

Fredag 10. mars stenges Engene/Hauges gate ved Bragernes torg kl. 08. Der vil det åpne igjen 15. mars kl. 04:30.

LES OGSÅ: 20 år siden denne trioen fikk en vill idé: – De sa at vi var gale

Buss og skilting

Alle busser vil kjøre som normalt igjen fra 15. mars, men de bussene som kjører bak torget fra Engene/Hauges gate til/fra Lier/Hurum/Oslo og til/fra Strøtvet vil bli berørt, skriver kommunen.

De gjør også oppmerksom på midlertidig skilting. Flere strekninger blir blant annet skiltet med parkering forbudt. Hva gjelder parkeringsregulerende skilt har bileiere 24 timer på å rette seg etter den nye skiltingen.

LES OGSÅ: «Ski-underet i Drammen»