DRAMMEN: Det skjedde et trafikkuhell i Strømsåstunnelen lik før klokka 16.30.

Politiet opplyser klokka 16.38 at en lastebil skal ha kjørt inn i en personbil bakfra. Én person har kommet til skade,

– Skadeomfanget er ukjent, melder politiet i Sørøst.

Først ble tunnelen stengt bare i retning Drammen. Inge Bjørnerud, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Sør, forteller imidlertid klokka 16.45 at tunnelen er stengt i begge retninger.

– Vi stengte nettopp tunnelen i begge retninger fordi nødetatene ville ha arbeidsplass. Men jeg regner ikke med at dette blir noe langvarig. Det er en del trafikk ved tunnelen. Men køen fra Mjøndals-siden er ikke så lang, for veldig mange snur rett før tunnelen. Der er det en nisje hvor man kan snu, noe som er helt ok å gjøre, sier Bjørnerud.

Fem personer involvert

Politiet melder like før klokka 17 at tunnelen er tømt for kjøretøy:

– Tunnelen blir stengt i begge retninger inntil videre slik at nødetatene kan jobbe på stedet.

Politiet meldte først at én person hadde kommet til skade, og at skadeomfanget var ukjent. Litt over klokka 17 melder de imidlertid at fem personer har vært involvert i ulykken, og at ingen skal være skadet:

– Én satt i lastebilen og fire i personbilen. Alle er sjekket av helse.

Vegtrafikksentralen melder klokka 17.20 at både vogntoget og personbilen må berges av bilberger.

Klokken 18.09 er tunnelen fortsatt stengt.

– Tungbilberger er på stedet nå, og skal hente vogntoget. Det burde ikke ta altfor lang tid, med mindre det er noe annet alvorlig. Vil tro mye er gjort på rundt en halvtime, sier trafikkoperatør Svein Harald Masterød.

Klokken 19.09 opplyser vegtrafikksentralen sør på Twitter at tunnelen igjen er åpen for trafikk på strekningen Mjøndalen-Drammen.