DRAMMEN: Norge har åpnet, og det feires med bluss fra Godset Unionen som får se sitt kjære Strømsgodset slite de første 20 minuttene.

Mikkel Maigaard er tilbake på Marienlyst med en klar intensjon om å score på sin gamle hjemmebane. 8 minutter har gått når 08-backen Ben Karamoko curler inn et innlegg til dansken som nikker i kneet til Lars Vilsvik. Backen slipper unna med skrekken, ballen går i stangen og ut.

Utenom et par halvsjanser så er det S08 som kommer til de største farlighetene. 13 minutter har gått når Eirik Wichne tester Viljar Myhra med et skudd fra kanten av 16 meteren, sisteskansen består prøven og dytter ballen over kassa.

Kun få minutter senere skal gjestene rope på straffe, noe de muligens skulle hatt. Karamoko har vært frisk på Sarpsborgs venstrekant og drar til et skudd. Gustav Valsvik går i blokken og det ser ut som ballen er innom armen til kapteinen. Dommer Espen Eksås, lar spillet gå.

17 minutter har gått og Karamoko skal nok en gang finne Mikkel Maigaard i Godsets 16-meter. Dansken tar ned ballen på brystet, men sklir og mister kontrollen på kula. Han blir fort omringet av blåkledde spillere som virker mer interessert i å holde dansken nede i kunstgresset enn å få ballen ut av feltet. Til slutt finner gjestenes Kristian Fardal Opseth veien til ballen og klinker den godt over mål fra drøye fem meter.

På Sarpsborg-benken er trener Lars Bohinen rasende da han mener Maigaard skulle fått tildelt et straffespark. Treneren får tildelt et gult kort for klagene, men vondt skal bli til verre for Bohinen.

25 minutter har gått når Halldor Stenevik blir spilt fri på høyresiden. Innlegget spretter i en S08-spiller og videre til Gustav Valsvik. Stopperen drar en piruett som overrasker både spillere og publikum og dunker ballen i mål med venstrebeinet. 1–0 til Strømsgodset.

Og nå virker det som hjemmelaget endelig har blitt litt varme i trøya, de klarer å kontrollere ballinnehavet mer og får muligheten fra nok en corner etter 40 minutter. Jonathan Parr legger hjørnesparket presist på hodet til Ipalibo Jack som dobler ledelsen til hjemmelaget med hodet.

Godset sier seg ikke fornøyd med det. Målscorer Jack finner Halldor Stenevik på høyrekanten med en herlig pasning. Vestlendingen drar med seg kula og finner den «nysignerte» Tobias Fjeld Gulliksen. 3–0 til Godset og lagene går til pause.


Andre omgang

Gjestene bruker mesteparten av pausen ute på banen for å holde seg varme, men de er hjemmelaget som kommer best i gang. i det 49. minutt svinger Herman Stengel sikter Herman Stengel inn frisparkfoten. Ballen finner vei til Fred Friday som er helt alene i 16-meteren, men avslutningen blir stoppet av bena til S08-keeper Anders Kristiansen.

Og Strømsgodset skal holde trøkket oppe – i det 56. minutt leker Friday og Gulliksen seg med gjestene på venstresiden, ballen blir sendt videre til Enersen som finner Vilsvik på motsatt side av 16- meteren. Backens skudd blir blokkert – ballen finner vei tilbake til Vilsvik som sender ut til Jack, men skuddet reddes av Kristiansen som dytter kula til Stenevik. Målscoreren faller litt for lett og blir premiert med et gult kort for filming.

60 minutter har gått og Godset har fått et frispark ute til høyre ved 16-meteren. Stengel sender inn ballen som til tilfeldig ender opp hos Ari Leifsson. Islendingen sørger for at begge stopperne står oppført med mål denne lørdagskvelden – 4–0.

Hattrick-helten fra midtukekampen Jordan Attah Kadiri blir byttet inn etter 72 minutter min og bruker kun 3 minutter på å dukke opp på scoringslista. Friday finner Stenevik på høyrekanten som svinger inn mot bakre stolpe. Der er Thomas Grøgaard som legger ballen til Kadiri, 5–0 til de marineblå som også blir sluttresultatet.

En meget sterk kamp av Strømsgodset.