SANDEFJORD: Det var en pen og fin oktoberkveld da Strømsgodset dro til Sandefjord og Release Arena onsdag kveld.

Det startet nokså rolig mellom lagene som begge ligger ganske så midt på eliteserietabellen. Sju minutter hadde gått da Tobias Fjeld Gulliksen ga alt i et returløp og vant ballen på Godsets venstre side.

Ballen ble spilt videre til Kreshnik Krasniqi som ga kula tilbake til Gulliksen på venstresiden. Konnerudgutten skar inn og klinket til – men skuddet var uproblematisk for hjemmekeeper Jacob Storevik å redde.

Sandefjord tok de neste ti minuttene over spillet litt, men uten å komme til de store målsjansene. Godset var nær en stor målsjanse i den 27. minutt – men da Haldor Steneviks innlegg treffer en Sandefjord-spiller ebber det – som det meste i den første omgangen – ut i ingenting.

Les også

SIF-børsen: Skuffende tross en god midtbanegeneral

31 minutter spilt kom kampens største sjanse så langt. Strømsgodset vant en corner, den ble svingt inn fra Herman Stengel og rett mot 16-meterkongen Gustav Valsvik ved første stolpe. Denne gangen gikk headingen så vidt over mål.

Det svinger litt på hvem som hadde ballen videre ut i omgangen. Fred Friday, som ikke har scoret siden i sommer, fikk ballen i mål rett før pause, men pasningen fra Johan Hove kom litt for sent slik at nigerianeren blir korrekt avblåst for offside. Lagene gikk til pause med 0–0.

Andre omgang

Om første omgang kan beskrives med et stort gjesp så ble det mer jubel i andre omgang – det om man var Sandefjord-supporter.

SFs Erik Brenden får ballen inne i 16-meteren. Han har Stengel i ryggen, men er sterk og sender ballen til Alexander Ruud Tveter litt til venstre for straffemerket. Ballen plasseres perfekt opp i krysset – 1–0 til vertene.

Og det skal ikke gå mange minuttene før Release Arena jublet på ny. Innbytter Kristoffer Normann Hansen vant ballen på siste halvdel og la ballen til Vidar Ari Jónsson som skjøt et lavt, men ikke så hardt skudd mot mål.

Ballen spratt litt langs det smått ujevne oktobergresset og fant vei forbi Viljar Myhra. Sisteskansen har hatt langt vanskeligere skudd å redde denne sesongen, for å si det på den måten.

Godsets nummer én hentet seg litt inn igjen da han var offensiv i feltet og stopper Ruud Tveter, som etter en feilberegning av Valsvik var alene igjennom.

Kampen gikk etter noen heftige Sandefjord-minutter inn der den slapp i første omgang. Ingen av lagene klarte å komme til stort, noe kveldens blåkledde selvfølgelig synets var ganske så behagelig med en tomålsledelse.

Drammenserne gjør noen grep, og setter inn blant andre Kristoffer Tokstad som virket som et friskt pust i det som så ut som et litt slitent og halvhjertet Strømsgodset-lag. Utenom en avslutning som ender opp i en corner etter et flott initiativ fra Tokstad, uteble dessverre de største målsjansene.

Og det ble neppe noe jubel for de tilreisende supporterne i kveld. En corner på overtid som går rett i grepet til Sandefjords keeper er det nærmeste spenning man får på overtid. Godset taper 0-2, og har plutselig Sandefjord rett bak seg på tabellen.