Det skjer ting på og rundt Strømsø torg. Nyrenovert kontorbygg med mathall er under bygging. Tollbugata blomstrer, og engasjementet er stort fra serveringssteder, butikker og ikke minst publikum og innbyggere.

Tar man en titt på veggen på det nye kontorbygget Strømsø torg 4 er det liten tvil om ambisjonene, eller hvem som bygger. Der står det Strømsø United med ganske så store og tydelige bokstaver. Eiendomsforholdet på stort sett alt rundt Strømsø torg nå er nemlig samlet på to selskaper: Dpend og Christensen Eiendom. Disse samarbeider altså om byutviklingen på Strømsø, og Strømsø United er det som lyser mot oss.

Det er et sterkt grep å samle eiendommene rundt Strømsø torg, eller det som så langt har vært kjent som «den himmelske freds plass», i en felles plan. Det er også friskt og smart å markedsføre hele prosjektet under headingen «Strømsø United». Det er følelser og engasjement rundt Strømsø – og det er mange interesser som er «Sammen for Strømsø», og som helt klart vil ha et ord med i laget når framtida for Strømsø skal bestemmes.

¨

Det hviler derfor en sterk forpliktelse på utbyggerne når de nå virkelig skal ta Strømsø på alvor, og lage Strømsø United.

En vanlig framgangsmåte for utbyggere med større prosjekter er å presentere og lodde stemningen hos byens politikere. Så også her. Undertegnede og flere har vært på besøk, og sett forslag og utkast til hvordan man kan gå videre med prosjektet. Utbyggerne her har vært veldig klare på at de ikke har bestemt seg for noe konkret, men vil sjekke ut noen grep.

Det er ingen hemmelighet at hovedgrepet er en sterk fortetting og utbygging med både kontor/næring og boliger. Torget med eller uten Globus er også et tema. Ikke minst et tema som mange i byen er opptatt av, og ikke minst mange med et hjerte for Strømsø. De er det som sagt mange av.

Samtidig signaliserer utbyggerne sterke ambisjoner på miljøsiden. Futurebuilt og Breem områdeutvikling nevnes. Det er bra. Dette er kvalitetssystemer som stiller store krav til miljø. Men også store krav til medvirkning og prosess. Skal man lykkes med dette prosjektet er det her man må starte.

«Strømsø United» er et veldig spennende og viktig byutviklingsprosjekt for hele byen. Det er store vyer og stort potensial rundt Strømsø torg. Utvikling tett på knutepunktet Strømsø er riktig og viktig. Samtidig er det sjel og historie på Strømsø. Utbyggerne gjør lurt i å investere en god del i denne sjela. Et prosjekt som markedsfører seg som Strømsø United må ta med alle interesser i prosessen, og jobbe i dialog med folk og bydel.

Jeg ser fram til at utbyggerne åpner opp kortstokken og legger fram planer som både innbyggere og politikere kan ta stilling til. Et Strømsø torg med masse aktivitet, næring og boliger – og et sted som fortsatt har sjel må være målet.

LES OGSÅ: