Gå til sidens hovedinnhold

Sundelius Braathen blir nyhetsredaktør i Drammens Tidende

Artikkelen er over 1 år gammel

Den nye redaktørgruppa i Drammens Tidende er nå klar. I tillegg ansetter avisa fire nye journalister.

DRAMMEN: Etter å ha vært konstituert i stillingen som nyhetsredaktør i noen måneder, har Janne Sundelius Braathen (31) denne tittelen fast fra 1. november.

– Det er med litt skrekkblandet fryd jeg tar over rollen som nyhetsredaktør på fast basis. Men aller mest fryd. Jeg er så glad i folka, Drammens Tidende og byen vår. Kulere jobb kan man ikke ha, sier Sundelius Braathen.

Hun var avisas publiseringsredaktør fra mars 2016, og det er denne stillingen som nå bytter navn til nyhetsredaktør. Drammens Tidende ledes dermed fortsatt av samme trio, men i nye roller. Espen Sandli tok nylig over som ansvarlig redaktør, etter å ha vært konstituert. Hege Breen Bakken er politisk redaktør.

– Med Janne vet vi at vi får full kontroll på nyhetsmaskinen i Drammens Tidende. Hun vet hva som er de beste sakene for avisa og distriktet vårt. I tillegg nyter hun stor respekt i staben, sier ansvarlig redaktør Espen Sandli.

Amedia-avisa Drammens Tidende er landets nest største lokalavis, og har hatt god vekst de siste tolv månedene. Avisa for Drammensregionen har 82.000 daglige lesere.

– Jeg gleder meg til nyhetene vi skal formidle, avsløringene vi skal gjøre, debatten vi skal skape og alle rekordene vi skal sette, sier Sundelius Braathen.

LES OGSÅ: Espen Sandli ansatt som Drammens Tidendes nye ansvarlige redaktør

Det er fornyelse på gang på flere fronter i Drammens Tidende. En redaktør ut, pensjon og AFP gjør at Drammens Tidende har ansatt fire faste journalister.

De fire nye er:

Mathilde Torsøe (29)

Har erfaring fra blant annet NRK og Nordlys. Har vært i Drammens Tidende siden februar og har på kort tid blitt en sentral journalist i redaksjonen. Skal jobbe med økonomi og Drammen sentrum i nysatsingen DT24.

Vegard M Aas (29)

Er utdannet fotograf, men har også en svært god penn. Har allsidig bakgrunn fra blant annet NRK, Radio Norge og ikke minst som blålysjeger. Skal jobbe med nyheter.

Linn Christoffersen (25)

Har tidligere jobbet i NRK, Drammens Tidende, Svelviksposten – og er nå i Jarlsberg Avis. Er en allsidig journalist, som i første omgang skal jobbe med nyheter og hendelser.

Oda Bekkestad (23)

Studerer for tiden i USA, men flytter hjem til jul. Har vært sommervikar i Drammens Tidende i flere år og er et supertalent. Skal jobbe med nyheter - og sport.

Kommentarer til denne saken