Gå til sidens hovedinnhold

Supertid av Fossesholm

Bare Therese Johaug hadde raskere etappetid enn Helene Marie Fossesholm i finske Ruka i dag.

Junioren fra Vestfossen gikk bare åtte tidels sekund saktere enn Johaug, og endte til slutt på 6. plass på søndagens jaktstart i Ruka.

– Jeg er fornøyd med disponeringen av løpet. Åtte tideler bak Therese på etappetid er surt, men jeg har egentlig ikke lov til å surmule. Hun vant fullt fortjent i dag, sa Fossesholm til NRK etter løpet.

NRKs ekspert Fredrik Aukland var imponert over det han så av Fossesholm:

– Hun gikk et kjempeløp, og kan faktisk matche Johaug, sa han.

Therese Johaug gikk som ventet inn til seier i minitouren i Ruka som markerer starten på verdenscupsesongen i langrenn. Hun var suveren på søndagens jaktstart.

Johaug var soleklar favoritt før det avsluttende rennet etter at hun parkerte sine svenske og russiske konkurrenter i 10-kilometeren i klassisk stil lørdag. I den avsluttende jaktstarten startet Johaug 16 sekunder foran Frida Karlsson og Natalja Neprjajeva.

Den luken klarte konkurrentene aldri å tette. Johaug gikk for full maskin fra start og parkerte konkurrentene i løypa. Konkurrentene klarte aldri å kutte forspranget, og etter 3,6 kilometer var avstanden 23 sekunder i Johaugs favør.

Etter hvert ble det et lureløp i gruppa bak Johaug, der det handlet mer om å spare kreftene til en spurt om andreplassen enn å ta igjen Johaug. I den gruppa lå flere spesialsprintere, som vanligvis ikke er å se i kamp om pallplass i et distanserenn og en minitour.

Det er andre år på rad Johaug vinner den innledende minitouren i Ruka. Også i 2018 seiret Johaug i verdenscupåpningen i Ruka, da hun vant 10-kilometeren, men da ble det ikke arrangert minitour.

Kommentarer til denne saken