Svensk toppløper koronasmittet etter skisprinten i Drammen

Av

Skiløperen Jenny Öberg (30) forteller om noen grufulle dager da hun var smittet av koronaviruset.

DEL

Landslagsløperen i langrenn ble innlagt på sykehus etter at hun ble rammet av covid-19, melder Radiosporten.

Ifølge Dagbladet ble Öberg innlagt på sykehuset kort tid etter verdenscupsprinten i Drammen 4. mars.

Avisa skriver at den svenske langrennsløperen fikk influensasymptomer kort tid etter at hun deltok på drammensarrangementet. Den første testen hun tok hos legen viste ingenting, men helsetilstanden ble verre noen dager senere hun ble innlagt på sykehus i Luleå i Sverige.

Der ble det slått fast at hun hadde dobbeltsidig lungebetennelse, og hun måtte få tilført oksygen som hjelp for å puste.

– Jeg har aldri vært så dårlig som i de dagene, sier Öberg.

Skisprint-sjefen: – Ukjent for meg

Leder av organisasjonskomiteen for Skisprinten i Drammen, Arne Madsen, sier til Drammens Tidende at han ikke har hørt om sykehusinnleggelsen til den svenske langrennsløperen.

– Jeg kjenner heller ikke til om noen har vært smittet på arrangementet, sier han.

Frisk igjen

Langrennsløperen er nå utskrevet og friskmeldt igjen.

– Jeg tilhører ikke risikogruppen og er ung og veltrent. Når jeg ble såpass dårlig forstår jeg virkelig hvor farlig dette er for dem som er i risikogruppen og som ikke har like pigge kropper i utgangspunktet.

Jenny Öberg står med en verdenscupseier. Den kom i sprint i russiske Rybinsk i 2015 i en helg mange av de beste ikke var med.

Stavås Skistad: – Ikke vært dårlig

Kristine Stavås Skistad var blant de lokale utøverne som gjorde det svært bra under sprinten. Før det gikk Konnerud-jentasprinten under junior-VM i Tyskland. Hun måtte i karantene noen dager senere på grunn av utenlandsoppholdet, og forteller til Drammens Tidende torsdag kveld at hun ikke har følt seg dårlig - verken etter skisprinten eller junior-VM.

– Jeg har vært helt fin, og ikke vært dårlig i det hele tatt. Jeg er i gang med ny sesong nå, og er helt frisk, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken