Svindelforsøk i Øvre Eiker: Mann ringer til eldre for å installere «Trygghetsalarm»

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er snakk om sårbare innbyggere så vi trenger at folk er klar over dette, sier kommunalsjef for Helse og Omsorg i Øvre Eiker, Kari Hesselberg.

DEL

(Eikerbladet) Kommunen har blitt gjort oppmerksom på at en person ringer til innbyggere og utgir seg for å være fra firmaet «Trygghetsalarm», og deretter ber om tilgang til boligen der alarmen skal installeres.

Først og fremst er det ikke et eget firma som heter «Trygghetsalarm», og hvis du ønsker en alarm fra kommunen til deg selv eller en pårørende, så må du søke selv. Med andre ord - Kommunen ringer deg ikke.

 – Denne hendelsen fikk vi høre om først i dag og ønsker å være føre var. Vi har kontaktet politiet og ser på dette som alvorlig, sier Hesselberg.

Hesselberg forteller at det har vært tilfeller tidligere der noen utgir seg for å være fra kommunen, men at det ikke anses som vanlig.

Hvis du er usikker på vedkommende ved hjemmebesøk - skal kommunens helsepersonell alltid kunne identifisere seg som ansatt i Øvre Eiker kommune om du spør dem om legitimasjon.

Det er foreløpig ikke kjent hvem mannen er, eller hvordan han var klar over at personen får støtte av eldreomsorgen. Kommunen har meldt forholdet til politiet og oppfordrer til å ikke slippe vedkommende inn.

LES OGSÅ: 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken