Gå til sidens hovedinnhold

Legionella-bakterier påvist på Drammen sykehus

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er blitt påvist legionellabakterier i vannet på Drammen sykehus. Sykehuset iverksetter rutiner for å bekjempe bakterieforekomsten.

DRAMMEN: Drammens Tidende får opplysningen bekreftet av kommunikasjonsavdelingen til Vestre Viken HF.

– Vi tar rutinemessige prøver av vann, og det ble gjort funn av legionella i 11 av 22 vannprøver. Da har vi rutiner for sånt, og iverksetter tiltak. Vi øker vanntemperaturen og skyller og klorer vannslangene, sier pressevakt Birgitte Gransæther til Drammens Tidende.

– Pasientene blir ivaretatt. Det er ingen grunn til bekymring, vi har rutiner. Dette blir håndtert både medisinsk og teknisk, og vi jobber for å bli kvitt bakteriene, legger Gransæther til.

Drammens Tidende erfarer at funnene gjør at det nå er restriksjoner med tanke på dusjing for pasientene. Det skal ikke være farlig å drikke vannet kaldt, men det er ved varmt vann at bakteriene blomstrer.

Legionella er en bakterieslekt, som kan forårsake legionærsykdom og pontiac-feber.

Tirsdag kveld kunne ikke Vestre Viken HFs pressevakt ikke kommentere ytterligere spørsmål fra Drammens Tidende.

Onsdag forteller Gransæther til Drammens Tidende at de ikke har konkludert med årsaken til oppblomstringen av legionellabakterier.

– Dette prøver vi å finne ut av, sier hun.

Hun forteller at teknisk personale har jobbet i hele natt med blant annet bytting av dusjhoder og gjennomskylling av dusjer.

– Sykehuset er i vanlig drift og alle dusjer i sentralblokken kan fra nå i formiddag brukes som normalt, informerer Gransæther.

Kommentarer til denne saken