DRAMMEN: Sykkeltelleren i Strandveien øker jevnt, det gjør også salget av elsykler. Sykkeltelleren på Bragernes Strand viste at det passerte 71 081 syklende i  hele 2016, hittil i år står telleren allerede på 68 684. Telleren skiller ikke om du kommer syklende av egen kraft eller bruker elsykkel.

– Et av målene til Buskerudbyen er at flere skal droppe bilen og bruke sykkel som transportmiddel til daglig, sier Trond Solem. Han er prosjektleder for sykkel i Buskerudbyen.

Det er flere tellepunkt steder i Drammen, men ikke alle har historikk, men Lierstranda, Proffen og tellebarometeret på Bragernes Strand har tall fra i fjor.

 

– 3D mønstergjenkjenning på bybrua registrerer antall syklende og gående. Dette ble montert opp i mars i år, sier Jon-Karstein Torbergsen i Statens vegvesen. 

Fra mars til og med juli har det passert ca. 925.000 mennesker, derav 123.000 syklister og resterende (802.000) gående.
Men Bybrua er et komplisert tellesnitt, og så her er vi ikke helt i mål med kvalitetssikringen av tallene, men vil anta at dette er innenfor 10 % avvik, legger Torbergsen til.

LES OGSÅ: Sa opp jagerflyjobben satser på elsykler

Nyter sykkelturen

Sykkelbutikken som har vært i Drammen i over 40 år, merker nå en endringen av sykkel -etterspørselen, elsykkel er klart den varen som mange vil se på og kjøpe.

– El-sykkelsalget har økt fordi folk ser gleden av å sykle uten og bli sliten, sier Willy Fredriksen, daglig leder av Sykkelhjørnet.

– Nå nyter folk sykkelturen, de ser det er lett å bruke sykkel til og fra jobb, legger Fredriksen til. Mens han viser fram en elsykkel med automatgir, denne er helt perfekt for folk som har problemer med å gire, eller nedsatt funksjon i hendene.

– Det er blitt en fantastisk tid og elsykler har satt fart på sykkelhjulene. Jeg vet folk har solgt bil nr. 2 og gått over til elsykkel, sier Fredriksen.

Det finnes stort utvalg av elsykler i forskjellige prisklasser og batterikapasitet.

– Men bor man i høyden bør man velge krankgir, mens i sentrum og rundt på flatere områder er ikke det nødvendig, legger Fredriksen til.

Buskerudbyen i samarbeid med flere, har tiltak som piggdekkprosjekt og sykle til jobben, dette skal øke sykkelbruken.

– Prosjektene har gitt veldig bra resultater, så vi syntes det har vært vellykket, sier Trond Solem.

Målet vårt er ikke at alle skal sykle hele tiden, men mange kan sykle mer, legger Solem til.

LES OGSÅ: Elsykkelsalget eksploderer