Vil ha flere "ryper" i sykkelsporten

PÅ TUR: Her er rypene fra Eiker CK under ritt. Camilla Landsverk håper å se flere nye medlemmer framover og en voksende delegasjon av kvinner i sykkelsporten.

PÅ TUR: Her er rypene fra Eiker CK under ritt. Camilla Landsverk håper å se flere nye medlemmer framover og en voksende delegasjon av kvinner i sykkelsporten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Camilla Landsverk kan fortelle at hun og Eiker Cykleklubb satser hardt for å skape en solid breddegruppe med kvinnelige syklister.

DEL

-Vi kaller oss selv for rypene og er altså damene i Eiker CK, forteller hun.

Gruppa har over 20 kvinnelige syklister på ulike nivåer. Noen sykler for å holde seg i form. Andre vil bare være en del av et sosialt miljø, mens noen skal delta i større mesterskap.

- Vi har to stykker som skal til nordisk mesterskap i landevei om to uker, så det er veldig høyt nivå på noen av oss, sier Landsverk som også trekker fram at noen av rypene kanskje skal til VM senere i høst.

De målretta damene har allerede vist at treningen gir resultater. De vant nemlig team-konkurransen på distansen Lillehammer-Oslo.

- Det var et mål vi satte oss, at vi skulle vinne den distansen i landevei, så det var veldig gøy.

Hun påpeker at de legger svært mye energi og ressurser i "rype-prosjektet", som ble startet helt tilbake i 2011 og som ble en del av Eiker CK i 2013.

- Det er absolutt hard satsing, forteller Eiker-syklisten.

Arrangerer ritt

I august skal klubben med rypene i spissen arrangere ritt i Mjøndalens skoger. "Rypejakta" er det svært passende navnet på rittet som skal passe alle nivåer.

- Her er det mulighet for å velge ulike distanser i en løype som passer de fleste, sier Landsverk.

Hun håper at de som vurderer å begynne med sykling eller som kunne tenkt seg å prøve sporten, stiller opp og gir det et forsøk.

- Det hadde vært morsomt med flere damer, det er jo det vi håper på. Jo flere jo bedre, mener hun.

Hun bekrefter at det sosiale aspektet ved sykkelsporten også er en vesentlig del av satsingen på rypene.

- Vi damer er jo litt sånn at vi synes det er mye morsommere å trene sammen med noen. I tillegg er det bra med en større gruppe, for da er det også lettere å legge til rette for hver enkelt syklist på ulike nivåer, forklarer hun.

Nå håper Landsverk og resten av gjengen at så mange som mulig melder seg på "rypejakta" som går 20.august. I tillegg arrangeres det årlige Eikerrittet hvor man kan melde seg på i ulike klasser.

Artikkeltags