DRAMMEN: En mannlig syklist i 50-årene ble påkjørt på Austad lørdag kveld. Politiet fikk melding om ulykken klokka 20.33.

– Det pågår hjerte- lungeredning (HLR). Ulykken fremstår som alvorlig, skrev politiet i Sørøst på Twitter klokka 20.38.

Påkjørselen skjedde i krysset Styrmoes vei og Harald Hårfagres gate.

Kvart på ni lørdag kveld er det fire politibiler, to sykebiler og én brannbil på stedet.

Fraktet til sykehus

Mannen skal ha begynt å puste som følge av hjerte- lungeredningen, og politiet melder klokka 21.10 at syklisten er fraktet til traumemottaket ved Drammen sykehus. Han skal være alvorlig skadet.

– Han har kollidert med en bil på stedet. Vi har ingen ytterligere opplysninger om helsetilstanden eller hendelsesforløp per nå.

Politiets innsatsleder Geir Bodahl forteller at syklisten kom nedover Harald Hårfagres gate, mens bilisten kjørte i Styrmoes vei.

– De har møtt hverandre i krysset. Syklisten er alvorlig skadet og kjørt til sykehus for behandling. Av taktisk etterforskning har vi tatt noen avhør av dem som har vært i nærheten, med tanke på om de har sett noe, og skal ta noen flere avhør. Det blir opprettet en sak, sier han til Drammens Tidendes reporter på stedet.

– Vi skal også ta en vurdering av føreren av bilen, blant annet ta alkoholtest, fortsetter Bodahl.

Han legger til at det per nå ikke er noe som tilsier at føreren hadde promille mens vedkommende kjørte.

Sperret for trafikk en stund

– Kom syklisten i høy fart?

– Det kommer an på øyet som ser, men det kan sikkert oppleves som at syklisten kom fort. Det er litt det som har blitt sagt av de rundt, som vi har snakket med til nå, svarer Bodahl.

Han opplyser at området kommer til å være sperret for trafikk en stund til.

Her skjedde påkjørselen: