Gå til sidens hovedinnhold

Syklist påkjørt i Lier

Artikkelen er over 1 år gammel

Syklisten er sendt til sykehuset for sjekk.

LIER: Politiet og ambulansen rykket torsdag i 14-tida ut til en trafikkulykke langs Nøsteveien, ved oppkjørselen til Frogner kirke.

Der har en syklist blitt påkjørt av en bil, opplyser operasjonsleder Ole Kamben ved Sørøst politidistrikt.

– Syklisten er ved bevissthet. Han har slått hodet, men har brukt hjelm. Vedkommende undersøkes nå av ambulansepersonell, opplyser politiet.

Politibetjent Håkon Sæther forteller at uhellet skjedde idet bilisten skulle til å kjøre forbi syklisten. Da var begge på vei i retning Drammen.

– Foreløpig er det uavklart hvordan det går med syklisten, men han har nettopp blitt fraktet til sykehuset for sjekk. Han var våken da politiet og ambulanse kom til stedet, og klagde da over smerter i nakken og siden, forteller Sæther til Drammens Tidendes journalist på stedet klokka 14.28.

Slo trolig hodet i asfalten

Sæther anslår at den mannlige syklisten er i 40- 50-årene. Også bilisten er en mann.

– Det virker som syklisten har slått hodet i asfalten. Dette viser nok en gang hvor viktig det er å bruke sykkelhjelm, sier Sæther.

– Hva gjør dere videre?

– Nå ser vi om vi blir nødt til å opprette en sak på forholdet. Vi får snakke med en jurist med tanke på hva vi gjør videre med bilføreren. Det blir eventuelt avhørt av vitner, fører av kjøretøyet og syklisten.

Ifølge politiet ble bilen nesten ikke skadd i trafikkuhellet. Sæther vet ikke hvilken fart bilen holdt ved påkjørselen. Politiet avhørte et kvinnelig vitne på stedet kort tid etter uhellet.


LES OGSÅ: To berusede personer kastet av buss i Lier

LES OGSÅ: Båt tok inn mye vann på Engersand