Synd at talent og budskap brukes på Facebook i stedet for i avisen

Av
DEL

MeningerJeg har med interesse lest Anita Opheims innlegg i Drammens Tidende 20. juli.

Hennes oppfatning av prioritering av debattinnlegg i eksempelvis Hallingdølen tiltredes. Mediaverden er i kontinuerlig omstilling. Det vet alle. Vi som digger papiravisen, går en skummel framtid i møte. Men foreløpig holder papiravisa flagget hevet.

De av oss som har fulgt med en stund, husker godt både den større papirutgaven, søndagsutgave og Drammens Tidende & Buskeruds Blad. Før i tiden fulgte Drammens Tidende noe av den linjen Hallingdølen gjør i dag. Rom og spalteplass for debatt og ytringsfrihet i papirspaltene fra folk flest.

Medievaner endrer seg. Få gidder å «skrive i avisen» som det het før i verden. Den gangen ble jo også sakers sannhetsgehalt uomtvistelig. For det «hadde jo stått i avisen». Donald Trump hadde riktignok straks ropt «fake news».

Lokalt i Drammen kan det nevnes to store debattsaker som nærmest ingen ende ville ta: Debatten om tårnbygningene, den såkalte «Tårnsaken», og i 2004/2005 maratondebatten om torgseilet.

Det er mange flinke skribenter. Synd at talent og budskap brukes på Facebook i stedet for i avisen i ytringsfrihetes navn. Som Anita Opheim så fint beskriver: «Papiravisene ligger synlig på bordet og er lette å slå opp og bla i.» Oppfordringen til DT blir å åpne opp for debattinnlegg fra folk flest i spaltene. Skjønner at det er en utfordring å favne alt og alle, men som lokalavis for et enda større distrikt med «Nye Drammen», look to Hallingdølen.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags