Strømsgodset overrasker alle i årets serie. Etter en svært vanskelig vinter og vår med stort utenomsportslige fokus har klubben reist seg og imponerer nå både på og utenfor banen.

Strømsgodset er alltid best når vi står sammen. Vi vokser mest når vi utfordrer hverandre og har tøffe diskusjoner, når meninger brytes, når takhøyden er stor og argumenter kastes fram og tilbake. Vi tåler en trøkk og vi tåler kritikk. Men vi må være trygge på hvem vi er, hva vi står for og hvor vi skal. Nå føler vi alle at Strømsgodset er på god vei til å bli det Strømsgodset vi ønsker å være.

Modige. Ekte og samlende.

Strømsgodset har en rik og spennende historie. Ja, klubben har en helt unik opprinnelse som toppklubb, bygget på noen sensasjonelle talenter som vokste opp på Gulskogen. De kom fra intet, men løftet laget til å bli Drammens kjæledegger, og hele landets favorittklubb. Ujålete, offensive, positive og åpne.

De samlet byen og skapte en arv som vi forvalter videre. Da heltene ble trette og klubben ble degradert, ble veien tilbake til toppen lang. Det var blaff og noen fantastiske sesonger, men lite stabilitet. Det var en stadig kamp både mot kreditorer og nedrykksstreker.

I 2005 bestemte en gruppe drammensere, med Atle Kittelsen i spissen, seg for å kjøpe opp klubben. De ønsket å gi Drammen et eliteserielag i fotball, noe byen kunne være stolte av. Et lag hele byen kunne samle seg om. Historien kjenner vi alle. Strømsgodset har nå 15 strake sesonger i Eliteserien, og vi har feiret både serie- og cupgull, sølvmedaljer og Europacup-spill.

Vi ble en foregangsklubb i Norge og noe andre klubber så til og beundret. Det var fulle hus på Marienlyst, dramatikk og jubel, profiler og Martin Ødegaard. En vidunderlig reise, en vidunderlig tid.

Det er på sin plass å takke Drammenspatriotene som ga oss muligheten til å bygge denne klubben på nytt. Strømsgodset anno 2021 er på en helt annen plass enn i 2005. Fortsatt er det utfordringer, fortsatt er det tøffe tak. Men grunnmuren er sterkere, merkevaren er tydeligere og Strømsgodsets omdømme i Drammen og i Fotball-Norge er vesentlig mer positiv enn tidligere.

Det er mange å takke for denne reisen. Samarbeidspartnere, supportere, frivillige, investorer i Blå Magi. Vi hadde aldri vært der uten dere. Aldri. Og tusen takk! Vi hadde heller ikke vært der vi er i dag uten Drammenspatriotenes bidrag da vi bygget klubben i årene fra 2005 og fremover. Deres inntreden var helt avgjørende for det som ble Strømsgodsets andre storhetsperiode. Sammen skrev vi historie som vil følge denne klubben til evig tid.

Nå har vi et nytt og offensivt styre på plass. Vi har lokale, sterke krefter både i administrasjonen og på trenerbenken, det er en ny giv og en ny guts i hele organisasjonen. Det er en ny spennende tid foran oss.

Nå trenger vi at alle gode krefter samler seg for Strømsgodset og Drammen.