DRAMMEN: Etter Zvipp, som etablerte seg i Drammen i 2019 og trakk seg ut i juni 2021, er Bird det selskapet som har vært lengst i Drammen med sine elsparkesykler. De etablerte seg i september 2020, men har nå takket for seg.

I en e-post til Drammen kommune oppgir Klara Broms Seving i Bird at de vil sette sin satsing i Drammen på pause på grunn av strategiske og økonomiske utfordringer.

I e-posten takker Seving kommunen for et godt samarbeid, og skriver samtidig at de håper å komme tilbake til byen neste år.

800 sykler

Det har ikke lykkes Drammens Tidende å komme i kontakt med Bird, men overingeniør Gert Myhren i Drammen kommune bekrefter at Bird nå har hentet sine sykler i Drammen. Han kan av forretningsmessige grunner ikke opplyse om hvor mange elsparkesykler selskapet har hatt i Drammen.

– Det er i dag rundt 800 elsparkesykler i Drammen. Det ser ut til at markedet i kommunen ligger på rundt 700 og 800 sykler. Det høyeste antallet hadde vi i oktober i fjor, da det var rundt 1.000 elsparkesykler i Drammen, sier Myhren.

Det er i dag tre selskaper som leier ut elsparkesykler – Bolt, Voi og Tier. I tillegg har kommunen inngått avtale med et fjerde selskap, Taxicab, men de har foreløpig ikke satt ut noen sykler i byen.

Utvidet området

I tillegg til elsparkesyklene har Bolt satt ut rundt 200 elsykler som en forsøksordning.

Da de første elsparkesyklene kom til Drammen, var det stort sett bare i Drammen sentrum de kunne brukes, men selskapene har utvidet området i takt med etterspørsel og bruk.

– I dag kan elsparkesyklene og elsyklene brukes fra Mjøndalen til Kniveåsen. Det er en enkel operasjon for selskapene å utvide området, sier Myhren.

Drammen kommune har en rekke krav til utleierne av elsparkesykler, blant annet at sykler rundt omkring i kommunen skal samles inn dersom de ikke har vært i bruk i løpet av to døgn.