TANGEN/ÅSKOLLEN: Det er i bydelene svært mange av Drammens snaut 69.000 innbyggere lever livene sine. Det er her vi slår øynene opp om morgenen, det er her vi legger hodet på puta på kvelden – og det er her mye av det vi fyller livene våre med foregår.

Min bydel

Vi har stilt drammenserne tre spørsmål:

1. Hva er det to beste tingene med din bydel?

2. Hva er det verste med din bydel/hva ville du helst endret på hvis du hadde sjansen?

3. Hva skal du nå?

 

 

Anibal Pino (39) har nettopp kjøpt seg noen av livets nødvendigheter på Rema på Åskollen.

– Det beste med Åskollen? Hmm.. sier Pino.

– Det er veldig rolig her. Og barnevennlig.

På spørsmål om hva som er verst med bydelen, svarer Pino noe som bare oppstår på vinteren. Nemlig mangel på brøyting.

– Jeg har bodd helt øverst i Åskollen i snart fire år, og jeg mener kommunen er for dårlig til å brøyte snuplassen der jeg bor. Så det må jeg og naboene trå til. Jeg har prøvd å si fra, men det hjelper ikke så mye, sier han og rister på hodet.

Ikke så glad i ski

Dan Johansen (54) må også en tur innom butikken før han skal gjøre noe han strengt tatt ikke er nødt til: løpe seg en tur i sola.

– De fleste foretrekker å gå på ski når det er såpass mye snø som nå, men ikke jeg. Det beste med å bo på Tangen er at det er et rolig sted med fin utsikt. I alle fall fra der jeg bor. I tillegg kommer jeg godt ut av det hvis det blir bomring i Drammen. Jeg jobber i Svelvik, så da vil jeg i tilfelle ikke trenge å kjøre gjennom noen bommer for å komme meg mellom hjem og jobb, sier han.

– Hva er det mest negative med bydelen din?

– Jeg bor litt på skyggesida av byen, vi får ikke så mye sol her. Svelvikveien er et høl, den veien trengs absolutt å fikses. Men det tror jeg skal skje snart. Nordbyveien har heldigvis blitt oppgradert nå nylig.

Savner ungdomsskole

Sissel Jensen (44) bodde i Asker før hun flyttet til Kniveåsen på Åskollen for ett år siden. Men opprinnelig er hun trønder. Henne møter vi utenfor Gulskogen kjøpesenter.

– De to beste tingene med Kniveåsen tror jeg må være at det er rolig og barnevennlig her. Vi flyttet hit fordi vi trengte et litt større hus, og mer plass. Vi bor nært skoler, og barna kan løpe fritt ute. Også er det bare ti minutter til E18, så det er lett å komme seg til byen. Det er veldig mye hyggelige folk på Skoger.

– Og hvis du skulle fått endret på én negativ ting?

Jensen er ikke i tvil om hva hun skal svare:

– Det skulle vært en ungdomsskole her.

– Det vil jeg gjerne at politikerne skal få høre, legger hun til med et lite smil.

– Den ene sønnen min går på ungdomsskolen nå, og må busses helt til Marienlyst. Det tar gjerne 35 minutter, fordi bussen kjører helt innom Svelvik. Det er for lang tid. Det er veldig viktig å få en ungdomsskole hit, for det bor mange barnefamilier i Kniveåsen.

Tangen/Åskollen:

  • Ca. 7000 innbyggere (per feb. 19)
  • Et par fakta: Det finnes 6000 år gamle helleristninger på Åskollen. Mange store bedrifter flyttet til bydelen på 1800-tallet. Nesten alle disse er historie i dag, men Høegs seilmakerloft fra 1767 lever fortsatt videre på Tangen, som Drammens eldste bedrift