Tap for SIF - kommer seg ikke vekk fra bunnstriden

TAP: Strømsgodset møtte Vålerenga i 23.runde søndag kveld. Det oppgjøret endte med seier til gjestene fra Oslo.

TAP: Strømsgodset møtte Vålerenga i 23.runde søndag kveld. Det oppgjøret endte med seier til gjestene fra Oslo. Foto:

Regnværet sto i stil med resultatet for Godset i 23. runde. Blåtrøyene ga det et tappert forsøk, men det var lite å gjøre med Vålerenga når de gjestet Gamle gress søndag.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset har ikke vunnet en fotballkamp på nærmere tre måneder og heller ikke i søndagens hjemmekamp mot Vålerenga skulle det lykkes for de marineblå. Oppgjøret endte 0–2 til gjestene fra hovedstaden.

I forkant av matchen i 23. runde hadde Strømsgodset samlet 24 poeng, mens Vålerenga lå høyt oppe på tabellen med sine 39. Hjemmelaget hadde ikke vunnet en kamp siden august og trengte sårt en seier for å holde nedrykksstriden på avstand. Enga på sin side spilte uavgjort i forrige runde og hadde to seire på rad før den tid. Det lå dermed an til å bli et knalltøft oppgjør for vertene, som møtte seriens for øyeblikket fjerde beste lag.

De innledende ti minuttene på Gamle gress bød ikke på noen nevneverdige sjanser for verken VIF eller SIF. Det nærmeste lagene kom en mulighet var da Godsets Johan Hove klinte til fra midtbanen og mot Vålerenga-buret, hvor keeper var plassert langt ute. Unge Hove skal ha for forsøket, men ballen fløy et par meter over tverrliggeren. Motvinden i regntåka på Marienlyst gjorde det heller ikke noe enklere for vertene å komme til de helt store mulighetene. Det stoppet imidlertid ikke Henrik Pedersens menn, som ga gjestene god konkurranse i den innledende delen av kampen.

0–1

Vålerenga skulle imidlertid raskt vise hvem som var det antatt sterkeste laget på banen. Like etter at tidtakeren viste et kvarter spilt, sørget bortelaget, med Henrik Bjørdal i spissen, for kampens første scoring. Enga-spilleren var plassert ganske alene på høyresiden, like foran Viljar Myhra. Dermed var det enkelt å sette ballen i nettet og sørge for rødblå ledelse. SIFs sisteskanse forsøkte å slenge seg etter, men hadde ikke sjanse til å redde. Dermed sto det 0–1 på tavla.

Det var ikke all verden som foregikk ute på gressmatta fra det første målet til tretti spilte minutter. Spillet foregikk for det meste på midtbanen og når lagene begynte å nærme seg den ene eller andre boksen, ble det ingen store sjanser ut av det. Utenom det ene målet til Enga, hadde det vært et relativt sjansefattig kvarter i høstkulda i Drammen.

Solid Myhra-redning

33 minutter inn i oppgjøret slo Vålerenga til igjen og viste at de hadde tatt turen til Drammen for å vinne. Da var det flaks at Godsets Viljar Myhra hadde gått på jobb for å redde målsjanser. Sisteskansen leverte en bunnsolid redning da Vålerengas Magnus Lekven prøvde seg på et skudd fra om lag 13 meter. Myhra kastet seg og rakk akkurat å sende ballen til corner. Dermed sto det fortsatt 0–1 på Marienlyst.

Like etterpå slo Strømsgodset tilbake og prøvde seg på en utligning. Valdimar Ingimundarson klinte til fra 16-meteren, men forsøket gikk rett i klypene på gjestenes keeper. Blåtrøyene var litt mer offensive i spillestilen nå og leverte prestasjoner som kunne måle seg med Oslo-laget.

Til tross for at islendingens solide sjanse ikke ledet til noen utligning, kunne de marineblå glede seg over stor stemning på egen hjemmebane denne høstkvelden. For noen uker tilbake gikk det lovlige tilskuertallet på fotballkamper fra 200 til 600 personer og det kunne virkelig høres på Marienlyst. Supporterne sang av full hals gjennom store deler av matchen. Det var med andre ord ingenting å utsette på engasjementet fra tribunen i kveldskampen.

To gule etter sammenstøt og krangling

I det 45. minutt var det ikke fullt så god stemning nede på matta. Kaptein Mikkel Maigaard og Engas Aron Dønnum havnet i duell som endte med at begge spillerne falt over ende. Sammenstøtet førte til at spillerne dyttet til hverandre og endte i det som så ut til å være en opphetet krangel. Det hele resulterte i gult kort til begge spillere.

Det ble ingen flere mål i første halvdel og stillingen var 0–1 idet spillerne gikk i garderoben til pause.

2. omgang

Andre omgang startet med en ørliten sjanse til bortelaget etter et knapt minutt. En Vålerenga-spiller prøvde å banken ballen opp i venstre hjørne, men Myhra var våken og fikk slått til corner. Det kunne blitt en skikkelig sur start på omgangen for vertene, som allerede lå under på egen hjemmebane.

Strømsgodset slo raskt tilbake og viste at de fortsatt var med på dansen. Ipalibo Jack fyrte av fra om lag 20 meter, men forsøket havnet centimeter utenfor stengene.

En time inn i matchen prøvde Moses Mawa seg på et skudd på mål. SIF-spilleren klinket til fra nærmere tjue meter, men forsøket havnet trygt i klypene på Vålerengas sisteskanse. Mawa hadde kommet til et par nesten-sjanser i løpet av oppgjøret, men det skulle ikke lykkes helt for SIF-spissen, som kun har scoret fem mål denne sesongen.

0–2

I det 76. minutt kom kampens andre scoring og også denne var det Vålerenga som sto for. Christian Dahle Borchgrevink var i god posisjon på høyresiden, med kort avstand til Viljar Myhra. VIF-spilleren vippet ballen over hodet på Godsets sisteskanse og sørget for 0–2 til gjestene.

Strømsgodset slo tilbake og fikk to solide sjanser på rappen. Forsøkene var signert Ingimundarson og Tokstad, men ingen av dem gikk helt hjem for vertene.

Det ble ingen flere scoringer i kampen og oppgjøret endte dermed 0–2 til Vålerenga.

Kampfakta Strømsgodset-Vålerenga

Fotball. Eliteserien menn:

Strømsgodset-Vålerenga 0-2 (0-1)

Marienlyst, 600 tilskuere

Mål: 0-1 Henrik Bjørdal (15), 0-2 Christian Dahle Borchgrevink (76).

Målsjanser: SIF 5, VIF 4

Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy.

Gult kort: Mikkel Maigaard, Niklas Gunnarsson, Strømsgodset, Aron Dønnum, Vålerenga.

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Nicholas Mickelson – Johan Hove, Jack Ipalibo (Herman Stengel fra 74.), Mikkel Maigaard (Kristoffer Tokstad fra 74.) – Valdimar Ingimundarson, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Aleksander Stenseth fra 74.).

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Henrik Bjørdal, Magnus Lekven, Herolind Shala (Odin Thiago Holm fra 78.) – Aron Dønnum (Felix Myhre fra 90.), Vidar Örn Kjartansson (Matthías Vilhjálmsson fra 78.), Osame Sahraoui.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken