Gå til sidens hovedinnhold

Om pubertet og sånt

Artikkelen er over 4 år gammel

Frilynt Scene Drammen setter i helga opp revy om kviser, kroppshår og hvordan det er å være ungdom i dag.

DRAMMEN: 25 ungdommer skal i helga stå på Drammens Teater og fortelle hvordan det er å være ungdom med alle dets fordeler og ulemper.

LES OGSÅ: I kveld synger Carl-Henrik for finaleplass i Norske Talenter

Ikke lett å være ung

Mange har kanskje et inntrykk av at dagens ungdom glir gjennom tenårene med bomullsputer under armene, men gjengen i Frilynt forteller at det slettes ikke alltid er tilfelle. At det ikke er uten grunn av de blir kalt «generasjon prestasjon».

– Det er ikke alltid så lett. Man er under mye press, og folk får se litt av de såre delene av å være ung. Men på en morsom måte, forteller Eva Stenseng som er en av instruktørene.

Blant utfordringene ved å være ung er mobbing, identitet og sosiale medier. Men med budskapet får du en god dose selvironi og humor.

– Det viktigste er å få folk til å le, sier skuespiller Christian Runningen.

Forestillingene finnes sted på studioscenen lørdag og søndag, og er like musikalsk som den er humoristisk.

Og kjenner du at det er en stund siden du vokste ut av pubertetsbuksene, så forteller skuespillerne at revyen skal få deg til å le likevel.

– Jeg tror voksne har litt godt av å se på, forteller Stenseng, og trekker blant annet fram en scene som viser voksne som mobber.

– Det er ikke bare ungdom som mobber, sier hun.

LES OGSÅ: Spiller teater for 1.500 barnehagebarn

 

Hormonell reise

Frilynt Scene Drammen har som tradisjon å ha revy årlig, og denne gangen har de fått et helt nyskrevet stykke.

Bak revyen står den lokale skuespilleren og tekstforfatter Håkon T. Nielsen. Han beskriver showet som en «hormonell reise gjennom tenårene».

– Jeg har jobbet masse med ungdom, og det er mye man ser går igjen, sier han, og 25-åringen forteller også at det er basert på egne erfaringer.

Og er det spesielt én gruppe som går gjennomgå i oppsetningen, så er det helsesøstrene.

– Jeg følte det lå mye humor der, det var utgangspunktet mitt. Det er veldig mange helsesøstre som er opptatt av å kalle ting for dets rette navn, også sitter det en haug ungdommer som synes det er dritkleint, sier Nielsen.

Selv om det viktigste er at publikum får trimmet lattermusklene i helga, er det også et poeng å ta opp identitetskrisen mange ungdom opplever.

– Mange synes det er vanskelig å finne ut av hvor man hører til. Man står i senter av sin egen verden. Alle problemer man har oppleves som verdens største problemer. Vi prøver å vitse og belyse det, sier Nielsen.

Og et av disse problemene er å ha glemt mobillader på ferie, for å nevne noe. #krise.

 

Kommentarer til denne saken