(Siste)

(Nettavisen) Posten Norge har inngått avtale med Buddy Mobility om å utvikle verdens første selvkjørende brev- og pakkerobot, ifølge en pressemelding.

Posten skriver at den nye roboten i enkelte områder vil kunne erstatte postkassen slik vi kjenner den i dag.

Roboten fungerer slik at du blir varslet om det er brev og pakker. Da kan du bestemme selv om du vil gå ned i gata og hente sendingen med en gang, eller bestille den helt fram til inngangsdøren på et senere tidspunkt.

Automaten kjører selv tilbake på kvelden, og blir i løpet av natten fylt med morgendagens leveranser. Brev og pakkeroboten vil kunne dekke opptil 100 husstander.

– Brev- og pakkeroboten får avansert styring og sensorikk. Den skal kjøre i kun 6 km/t, som betyr at det er liten risiko for omgivelsene. Det øker også sannsynligheten for at vi raskere kan ta roboten i bruk, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Buddy Mobility er et norsk mobilitetsselskap bestående av et konsortium av norske og internasjonale leverandører og investorer som utvikler ulike løsninger basert på autonom teknologi.

– Vi tror det finnes et betydelig potensial i autonom teknologi og synes det er spennende at en så stor aktør som Posten lener seg fram og bidrar til utvikling og anvendelse av slike løsninger, sier utviklingssjef Per Ivar Selvaag i Buddy Mobility. (ANB)