Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan dette snart bli borte

Artikkelen er over 6 år gammel

Apple og Samsung jobber med et alternativ til SIM-kortet.

OSLO: Det å fikle med SIM-kortet er en uunngåelig del av livet som mobilbruker, og disse bittesmå «identitetskortene» har vært med oss ganske lenge. Nå ser det imidlertid endelig ut til at det jobbes med å erstatte denne løsningen med noe mer praktisk.

Nettstedet Financial Times har fanget opp opplysninger om at de to mobilgigantene Apple og Samsung skal være i gang med utviklingen av et nytt, elektronisk alternativ til SIM-kortene.

LES OGSÅ: Trenger du ny mobil?

«e-SIM»

De to selskapene skal være i dialog med organisasjonen GSMA, som representerer mobiloperatører i hele verden. Samtalene dreier seg om en ny standard kalt «e-SIM», som innebærer en form for integrert, standardisert SIM-løsning for mobile enheter.

De tekniske detaljene er foreløpig ikke helt klare, men GSMA selv beskriver konseptet som en «fjern-SIM-løsning».

Hensikten med teknologien er blant annet å sette brukere i stand til å fritt veksle mellom ulike leverandører med kun et tastetrykk, i stedet for å være låst til spesifikke leverandører.

I tillegg vil det altså heller ikke lenger være nødvendig å styre med å bytte SIM-kort dersom du for eksempel vil bruke tjenesten din på andre mobiltelefoner, eller eventuelt flere tjenester på den samme mobilen.

LES OGSÅ: Har du blitt lurt av dette på Facebook?

Ingen formell avtale

Flere store mobilaoperatører i GSMA-gruppen har stilt seg positive til å implementere teknologien, inkludert amerikanske AT&T, den tyske giganten Deutsche Telekom og britiske Vodafone, verdens nest største mobiloperatør. 

Sammen med Apple og Samsung skal partene allerede være i ferd med å meisle ut en felles arkitektur for teknologien, men en formell avtale med mobilprodusentene er ennå ikke på plass.

Siden arbeidet med å definere de tekniske spesifikasjonene fortsatt pågår, er det ventet at de første mobilene med teknologien ikke vil dukke opp før om minst ett år.

LES OGSÅ: Røyken-mann vant 4,7 mill. i Lotto

Kommentarer til denne saken