ÅMOT: – Dette har sin årsak i at det er tatt blodprøve av siktede i forbindelse med etterforskningen av saken, skriver politiadvokat Lise Kjexrud-Egge i en e-post til avisen.

Hun understreker at hun ikke kan gå inn på nærmere detaljer i saken, da politiet er i en tidlig fase av etterforskningen.

Kjexrud-Egge har ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentarer på telefon mandag.

– Angrep

Det var natt til lørdag at gutten, som er under 18 år, ble skutt i beinet av politiet i Åmot. Årsaken var at gutten ifølge politiet skal ha angrepet dem med en farlig gjenstand.

Vedkommende ble fraktet til sykehus med ikke livstruende skader. Samtidig fikk han status som mistenkt for trusler mot politiet.

Kjexrud-Egge sier de foreløpig ikke har avhørt siktede enda, men at det vil bli gjennomført med forsvarer til stede på et senere tidspunkt.

– Vi gjennomfører både teknisk og taktisk etterforskning. Saken håndteres på lik linje med andre straffesaker hvor ungdom er involvert. En naturlig del av etterforskningen når en mindreårig er involvert, er å kartlegge ungdommens oppfølgingsbehov. Formålet er å innhente kunnskap om hvorvidt ungdommen er egnet og motivert for en ungdomsreaksjon – for det tilfelle at den mindreårige skulle bli domfelt eller få en annen påtalemessig reaksjon, sier politiadvokaten.

Prioritert sak

Spesialenheten ble tidlig varslet om hendelsen og iverksatte umiddelbart etterforskning.

Mandag ettermiddag meldte de at skyteepisoden er registrert som grov kroppsskade. Spesialenheten har avhørt gutten, med bistandsadvokat Morten Andreassen i Elden til stede.

To polititjenestepersoner og et vitne er også avhørt.

– Dette er en prioritert sak hos Spesialenheten og videre etterforskning vil gjennomføres utover i uken, melder Spesialenheten i en pressemelding.

Ber om ro

Bistandsadvokat Morten Andreassen hadde ingen kommentar til saken da Drammens Tidende ringte mandag ettermiddag, men sier til NTB at det er viktig at saken nå etterforskes i sin fulle bredde.

– Vi har full tillit til den etterforskningen Spesialenheten har igangsatt, og min klient har gitt en foreløpig forklaring. Han vil forklare seg igjen når helsetilstanden hans tillater det, sier Andreassen.

Han sier at gutten fortsatt er under behandling på sykehus og er sammen med sine pårørende.

– På vegne av familien ber jeg om at de får ro i denne vanskelige og dramatiske situasjonen de befinner seg i, sier han.