ÅMOT: Natt til lørdag, nærmere bestemt klokken 00:44, fikk politiet inn flere meldinger om en person som skulle ha forsøkt å ta seg inn i en bolig på Åmot i Modum kommune.

Fungerende leder for politiet i Buskerud, politiinspektør Kjell Magne Tvenge forteller til Drammens Tidende at de fikk meldinger om flere hendelser om gjaldt samme person, noe som gode at politiet rykket ut.

– Personen skal ha oppført seg truende ovenfor andre personer på stedet. Politipatruljen som dro til stedet bevæpnet seg da det også kom meldinger om at personen skulle være i besittelse av en farlig gjenstand.

Ifølge politiet oppstod det klokken 01.00 en situasjon der politipatruljen ble forsøkt angrepet med denne gjenstanden. De skriver i en pressemelding at forsøk på å snakke til personen og bruk av varselskudd ikke førte fram og at politiet derfor avfyrte et skudd mot personen. Spesialenheten melder at personen ble skutt i beinet, men at han ikke er påført livstruende skader.

Søndag ettermiddag melder spesialenheten for politisaker at de har startet etterforskning etter at en mindreårig gutt natt til lørdag ble skutt i beinet av politiet på Åmot i Modum kommune.

– Vi har tatt noen innledende avhør og begynner å danne oss et bilde av situasjonen, sier etterforskningsleder Kari Anne Hille Valla i Spesialenheten til VG.

Hva den farlige gjenstanden var, ønsker ikke Valla å si noe om.

– Vi har akkurat startet etterforskningen med avhør av involverte tjenestepersoner og vitner, og vil ikke at de skal lese det i mediene, sier etterforskningslederen.

Fortsatt på sykehus

Drammens Tidende erfarer at personen som ble skutt i beinet av politiet er en gutt i tenårene. Det bekrefter også politiet i pressemeldingen.

– Den mistenkte er en gutt under myndighetsalder, og er ikke kjent for politiet fra før, melder politiet.

Personen ble kjørt til sykehus som følge av skuddet og er ikke livstruende skadd.

Jourhavende i politiet, Andrea Finckenhagen, informerer til Drammens Tidende om at personen som natt til lørdag ble skutt av politiet fortsatt var innlagt på sykehus klokken 12.30 lørdag.

Politiet har enda ikke avhørt personen, da de regner med at spesialenheten for politisaker skal avhøre personen først, informerer Finckenhagen.

Hun forteller at personen formelt har status som mistenkt for trusler mot politiet.

Finckenhagen sier videre at politiet rykket ut til en trusselsituasjon, men hun ønsker ikke å si hvem truslene har blitt fremsatt mot.

Spesialenheten etterforsker

Drammens Tidende har blitt kontaktet av flere som forteller at det fredag kveld var en fest som blant andre tenåringen skal ha vært innom. Politiinspektør Tvenge kan ikke bekrefte at tenåringen har vært der, men forteller at politiet er kjent med at det har vært en fest.

– Men etterforskning må vise - og vi må gjennomføre avhør - for å vite hvem som var der og om eventuelt mistenkte var på festen, sier han.

Spesialenheten ble i natt varslet om at en person er skutt i beinet av politiet, og har besluttet å iverksette etterforsking.

– Spesialenheten har etterforskingsplikt i saker hvor en person blir alvorlig skadet som følge av politiets tjenesteutøvelse, uavhengig av om det er mistanke om at straffbart forhold er begått. Formålet med etterforskingen er å få belyst hendelsesforløpet, og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd, skriver Spesialenheten i en pressemelding.

Spesialenheten har sikret våpen som var involvert i hendelsen, og skriver at de så snart som praktisk mulig avhøre de involverte tjenestepersonene, fornærmede og vitner.

Har du tips? Kontakt oss på 03232 eller [email protected].