Tenåringer om frykten: - Vi hører om så mange tilfeller på nyhetene. Mange dør. Det er ikke rart vi blir redde

Av

Vi ønsker å sende en beskjed ut til dere som ikke hører på FHIs gode råd: Vi ungdommen vil ikke at vårt kjente og kjære Norge skal bli et nytt Italia.

DEL

Meninger24. mars 2020 klokka 16.00 kunngjorde statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie at koronatiltakene vil vedvare til etter påske. Dette fører til mange meninger blant både barn og voksne. Vi vil ikke at Norge skal bli like rammet som for eksempel Italia, og hvis vi skal unngå at det skjer, må vi gjøre noe.

Ungdom i Drammen kommune går gjennom en tøff periode nå. Vi er isolert fra både venner og familie. Til dette svarer regjeringen at tiltakene fører til færre smittetilfeller. Noe som er sant, men hva kommer folk til å gjøre på merkedager som 17-mai? Vil dette viruset ta en slutt, eller vil det fortsette å vokse til det ikke har noe mer å vokse av?

Elev-innlegg

Da Drammens Tidende gikk ut og etterlyste tekster om den rare tiden vi lever i, tok elever ved Heltberg barne- og ungdomsskole utfordringen på strak arm.

De har skrevet om hvordan de opplever korona-krisen, både på godt og vond, og deler i en serie leserinnlegg sine tanker og refleksjoner med oss alle.

Vi hører om så mange tilfeller på nyhetene, og fra folk vi kjenner. Mange dør. Det er ikke rart vi blir redde. Frykt er jo den mest logiske reaksjonen.

Vi som ungdom ønsker å gjøre en innsats for å forhindre at det blir en større spredning av viruset. Med det mener vi god hygiene og at vi følger de reglene som ble lagd for å forhindre flere tilfeller. Det er vi som er framtiden, og hvis denne pandemien fortsetter mye lengre, hva kommer til å skje da? Vil menneskerasen bli utryddet - i mangel på en kur og brudd på reglene i en krisesituasjon? Om noen år så er det vi som er voksne, og hva vil være igjen til oss? Hvis alle bare gir f... i alt, gir blaffen i tometers-regelen, går på «koronafester» og drar til koronarammede land, hvorfor har vi disse tiltakene da?!

Verden har ikke hatt et så problematisk utbrudd av en sykdom siden 1300-tallet, da svartedauden drepte cirka 50 prosent av Europas befolkning. Dette er grunnen til at vi har gitt Covid-19 tilnavnet Den Nye Svartedauden. Vi vet at det ikke er like mange som har dødd av Covid-19 som det gjorde av Svartedauden, men tatt tiltakene og reaksjonene til både regjeringer og enkeltpersoner i betrakting, er de ganske like.

Regjeringen har en klar beskjed: Ikke dra på hytta! Men likevel er det mange som ignorerer den regelen. Staten prøver å bøtelegge hyttefolk, men sammenlignet med andre saker du kan bli bøtelagt for er straffen altfor liten. Se for eksempel på boten for å spise iskrem på bussen som er cirka 1000 kroner, mot det å gå på fest når du er smittet. 20 000 er mye penger, men likevel er det en sjanse for å smitte noen som kan dø av viruset. Mener du at et menneskeliv er verdt under skarve 20 000?

Vi ønsker å hedre helsevesenet og politiet som jobber hardt for å forhindre at smitten spres, butikkansatte som står opp grytidlig og legger seg altfor sent for at du som forbruker skal få den maten du trenger for å overleve, og de som jobber i kollektiv transport som prøver å få folk på jobb.

Vi sier at det aldri vil bli en apokalypse, men vi lever jo i den nå! Folk hamstrer, det er stor smittefare og Norge var ikke godt nok forberedt. Det beste folk kan gjøre er å følge reglene og håpe - håpe på at viruset vil forsvinne i en nær fremtid.

Vi ønsker å sende en beskjed ut til dere som ikke hører på FHIs gode råd: vi ungdommen vil ikke at vårt kjente og kjære Norge skal bli et nytt Italia.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags