Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast har sine åpenbare begrensninger. Slik vil jeg heller oppsummere mitt første år som medlem i teknisk hovedutvalg

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Drammens Tidende har hatt en uformell terningkastkåring over kommunestyrerepresentantene. Jeg sitter ikke i kommunestyret og går dermed under DTs radar, noe som på ingen måte plager meg.

Terningkastkåring har sine åpenbare begrensninger, så jeg tenker jeg heller skal oppsummere mitt første hele år som medlem i teknisk hovedutvalg.

I løpet av året har jeg: Deltatt på 17 utvalgsmøter, og dermed samme antall formøter i posisjonen, og nesten like mange møter i SV-gruppa, som har behandlet totalt 281 saker, med nesten 13.000 sider sakspapirer jeg har jobbet meg gjennom (skal absolutt ikke påstå at jeg har lest alt sammen).

Jeg har vært på 4-5 befaringer med utvalget og foretatt en del selv eller sammen med andre i SV-gruppa, blitt kontaktet av utbyggere og næringsliv som vil presentere sine prosjekter og engasjerte innbyggere i saker som både angår dem selv, men også om nærmiljøet.

Jeg har frontet posisjonen i noen saker, blant annet utbygging i Tollbugata og i Treschowsgate, utgjort, oftest sammen med Rødt og MDG, en miljøopposisjon, blant annet i myr-saken ved Aronsløypa og mot omregulering av LNF-områder (Landbruks-, natur- og friluftsområder).

Innimellom har jeg også forsøkt å sufflere mine partifeller når de har deltatt i kommunestyremøter. For dette har jeg fått utbetalt tilsammen cirka 40.000 i godtgjøring, som jeg selvsagt har skattet av. Om det er verdt pengene alle kommunens innbyggere er med på å betale, eller hvilket eventuelt terningkast årets innsats fortjener må nesten noen andre enn meg vurdere.

Dette kan kanskje virke som en skryteliste, men det er tolv andre i teknisk hovedutvalg som gjør en like stor og minst like samvittighetsfull innsats som det jeg gjør.

Det å få delta i utviklingen av samfunnet og byen min er et enormt privilegium, og jeg gjør det med den største glede, og respekt for de som stemte SV slik at jeg har den posisjonen jeg har.

Godt nyttår!

Innlegget ble først publisert på Kjetil Balogs Facebook-side og er gjengitt her med hans tillatelse.

Les også:

Les også

Ett år med ny kommune. Bare én politiker får 6-er på terningen

Les også

Slik reagerer politikerne på DTs politikerbørs: – Tar det til etterretning

Kommentarer til denne saken