Gå til sidens hovedinnhold

Til Helgheim: Så mange svulstige adjektiver skal en lete lenge etter

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så mange svulstige adjektiver skal en lete lenge etter.

Det er utrolig at en kan sitte på Stortinget og tro at verden kan gå videre som før basert på vekst og økende forbruk.

Miljøvitenskapen sier at vi må drastisk redusere utslippene i verden i løpet at de neste ti årene dersom vi skal ha en sjanse til å bremse temperaturøkningen.

De fleste er nå ganske sikre på at 1,5 grader, så vel som 2,0 grader er urealistisk, men at vi kanskje kan holde oss under 3,0 grader. Teknologiutvikling er selvsagt en del av dette, og masse skjer innen industri såvel som byutvikling, men vi – vi som forbrukere og litt uvitende individer, det gjelder meg og – må begynne å ta inn over oss at å sortere søppel og kjøre el-bil så lenge det subsidieres, ikke er nok for å få til nødvendige endringer.

Politisk må det sterk styring til av ressursbruk og nedbygging av natur. Jeg anbefaler å lytte til Dag O. Hessen. Han formidler situasjonen enkelt og balansert. Ikke lenge siden han var gjest i Drivkraft på P2, som finnes i Nrk-appen.

Les også:

Les også

Kiwi-gründer på jakt etter nye ideer: – Håper jeg blir overrasket

Les også

MDG med rekordung liste: – Gamle, grå politikere har vist at de ikke har klart å ta vår tids største utfordring på alvor

Les også

Regjeringen vil utrede bompakke i Drammen: – Dette er en provokasjon!

Kommentarer til denne saken