Til MDG: – For meg handler ikke politikk om posisjoner, det handler om å vise ansvar

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I DT utfordrer Ståle Sørensen i MDG meg og Arbeiderpartiet om å stå for noe. Jeg oppfatter det slik at han da mener vi er vag i vår tilnærming. Ståle kan godt framstille det slik, men jeg tror nok sakens kjerne er mer at han er uenig i våre valg. Et sted er vi nok veldig uenig. For meg handler ikke politikk om posisjoner, det handler om å vise ansvar, ta valg, men først og fremst lytte til innbyggerne, fordi vi tross alt er folkevalgte.

Politikk handler ikke om hva som gagner meg best, men hva som er til det beste for våre innbyggere som har gitt sin tillit til sine medborgere om at de vil handle til det beste på deres vegne.

Når Høyre snudde i Buskerudbypakke 2 så tok Arbeiderpartiet ansvar. Vi ønsket å beholde bypakken, men innarbeide mer sosiale løsninger for barnefamilier og lavinntektsfamilier, noe Høyre ikke var villig til den gangen vi begge tok ansvar og fremforhandlet en avtale.

Forholder seg til at bypakken falt

Som vi alle vet falt BB2 i kommunestyret i Nedre Eiker. Dette forholder vi oss til, og pakken er død. Ståle kan godt uttale seg om hvem som stemte hva, men vedtaket er og blir det samme. Bypakken er nedstemt, dette forholder vi oss til. Det samme gjør departementet.

De kommer ikke til å behandle pakken, for konsensusen er borte. Vi tar ansvar og forholder oss til realitetene, og holder ikke skylapper foran øynene og innbiller velgerne om noe annet. Ståle står så i offside at han ikke ser resten av laget. Det hjelper ikke å skyte ballen i mål da. Det blir fortsatt ikke mål.

Jeg har ingen problem med å stå i en storm, men å stå i en fornektelse til realiteter, det bruker jeg ikke energi på. Man kan ikke bare nedskalere BB2, og ta ut de veiene man ønsker å gjøre for store endringer. Det er viktig at velgerne er klar over det. Det Ståle snakker om er en ny pakke. Og her er kjernen til problemstillingen. Hva gjør Arbeiderpartiet da?

Bypakke ikke et tema for kommende periode

I Buskerudbypakke 2 lå det ingen store kommunale veier inne. Både tilfartsveisystemet og Svelvikveien er fylkesveier, Holmenbrua og Strømsåstunnelen er statlig. Vi forventer at staten kommer med avklaringer på sine veier, det samme med fylket. Vi vil i vår kommende fire års periode prioritere barn, unge og eldre fremfor vei, og vi ønsker å styrke kollektivtilbudet.

Det tar mer enn 2019–2023 å få en ny pakke på plass, BB2 tok 10 år, altså er det ikke et tema for kommende periode. Vi forholder oss til realiteter og vil at velgerne skal vite hva de kan forvente. For MDG er det dessverre ønskelig å holde usikkerhet rundt bypakka inn i valgkampen.

Vi skal behandle ethvert initiativ fra partier i kommunestyret, eventuelt samarbeidspartier på en seriøs måte. Men det blir ingen bom de neste 4 årene, og velgerne ved nytt kommunevalg i 2023 må få mulighet til å ta stilling til et slikt spørsmål før det iverksettes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags