Til sommerens råkjørere: Nå må dere slutte!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er inne i første skoleuke etter ferien. Det betyr at mange elever rundt omkring i Drammen kommer til å måtte krysse de gatene enkelte av dere har brukt som lekeplass gjennom sommeren.

På veier som har en fartsgrense på 30, 40 og 50 kilometer i timen har dere kjørt i 80, 90 eller langt over 100. Dere har kjørt fort, dere har kjørt uvettig, dere har plaget naboer og andre med støy og en klump i magen – fordi vi lurer på: Når smeller det?

Nå må dere slutte!

De aller minste som nå skal gå til og fra skolen hver dag, til venner, til fritidsaktiviteter på ettermiddag, er bare 5 1/2 år. De rager ikke mer enn litt over en meter over bakken. De er uforutsigbare og kan ikke lese trafikken som oss voksne.

De går kanskje flere sammen og av og til kan de glemme seg bort, selv om vi aldri så mange ganger minner dem på at de må se seg for minst tre ganger før de krysser en vei.

Selv ikke de som har blitt litt større, som nærmer seg halvannen meter, som kanskje har rukket å bli 8 eller 9, er alltid like observante eller trygge i et komplisert trafikkbilde. Mange skoleveier er smale, har ikke merkede overganger eller fortau, eller barna må krysse mange og store veier for å komme seg til og fra skolen.

I møte med en bil som kjører i fartsgrensen, er dette skummelt nok. I møte med dere som gjennom sommeren har kjørt langt over fartsgrensene og som ikke har sjans til å se dem, har det bare et eneste utfall dersom en skoleelev kommer i veien for dere.

Spørsmålet dere skal stille dere hver eneste gang dere setter dere inn i den bilen er: «ønsker jeg å risikere å ta livet av en skoleelev (eller andre) med kjøringen min?»

Hvis svaret er «nei», senk farten og vær ekstra oppmerksom.

Les også:

18-åring målt til 170 km/t i Rosenkrantzgata

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken