Gå til sidens hovedinnhold

Tillat togparkering på Sundland. Ikke ta hensyn til noen få med særinteresser

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Beboerne i nybygde Proffen Hageby på Gulskogen protesterer på Bane Nors planer om utvidet togparkering på egen tomt på Sundland. Beboerne frykter støy og tap av grøntområder.

Nå er det ikke lenge siden området som beboerne selv har bosatt seg på, nettopp var et av bykjernens siste grøntområder. Et hjem og spiskammers for mengder av småfugl og ikke minst insekter vi er helt avhengig av. En grønn lunge der det ble kjørt opp skispor om vinteren er borte for alltid.

Les også

Anbefalingen fra Bane NOR om bruk av Sundland til togparkering er et brudd på avtalen for byutvikling

Det henvises ofte til Drammensmarka for å rettferdiggjøre tap av grønne lunger i byen, men marka er forbeholdt friske folk med førerkort. Parkerte togsett hverken støyer, lukter eller forurenser. Dessuten står de ikke der bare og opptar plass. Det blir faktisk utført mye helt nødvendig innvendig vedlikehold og reparasjoner som krever rask tilgang til verksted.

Lyden fra jernbanen er godstog. Det må aksepteres skal mer gods fra vei over på bane. Når man vet at alternativet til Sundland mest sannsynlig er dyrket mark, må kommunestyret ta ansvar. Det gjør Bane Nor i denne saken.

Det kan ikke tas hensyn til noen med særinteresser som i tillegg forlanger deler av 120 år gamle bedrifter fjernet bare fordi man har bosatt seg et steinkast unna.

Utbyggingsdirektør i Bane Nor, Stine Undrum, hadde i Drammens Tidende 4. november et oppklarende, flott innlegg. Det bør alle som er imot togparkering på Sundland lese grundig.

Les også

Sliter med å ta Bane Nors nye togforslag seriøst: – Ingen god idé

Les også

Togparkering på Sundland: Bane NOR nøyer seg med halve området

Les også

Raser mot Bane NOR: – Arroganse i en av sine verste former

Kommentarer til denne saken