Gå til sidens hovedinnhold

TIX er årets spellemann

OSLO/RØYKEN: Andreas Haukeland (28), bedre kjent som TIX, ble fredag kveld tildelt den høythengende prisen Årets Spellemann 2020.

Det var under TV-programmet Haik med Christine Dancke som programleder hvor TIX ble overrasket med prisen, skriver NRK.

– Jeg vet jo at han lenge har følt på at han ikke er blir anerkjent av musikkbransjen. Dette er den største anerkjennelsen man kan få, sa Christine Dancke før konserten.

– Det å bli sett ikke bare blant dere som jeg alltid har æren av å få treffe på konsert. Men å bli sett av de andre som lager musikk også, det er skikkelig stort for meg, sa TIX etter å ha fått prisen.

Til VG forteller TIX at dette kjennes som avslutningen på ett kapittel og begynnelsen på et nytt. Artisten gleder seg til å vise fortsettelser av TIX-universet.

– Det føles selvfølgelig stort å bli sett og få anerkjennelse for det man brenner for, sier TIX til VG etter at han fikk tildelt prisen.

På spørsmål om hva TIX mener er hans viktigste kvaliteter som gjør han fortjent til prisen svarer TIX at han lager musikk for folket.

– Jeg anser meg selv som dyktig til å lage musikk som blir en viktig del av mange folks hverdag. I en tid hvor vi ble revet vekk fra hverandre har jeg forsøkt å samle oss, sier han til avisen.

Vant MPG-finalen

I februar gikk TIX helt til topps i Melodi Grand Prix med låten «Fallen Angel».

Låten som gikk av med seieren og som skal representere Norge i Eurovision Song Contest ble møtt med dårlig kritikk fra musikkanmelder Anders Grønneberg i Dagbladet. Han ga låten terningkast én.

I anmeldelsen lovet Grønneberg at dersom «Fallen Angel» vant MGP-finalen skulle han spise artistens pannebånd «på en seng av knuste glasskår fra brillene hans».

Under Debatten på NRK fikk dagbladet-anmelderen servert det karakteristiske pannebåndet inni pannekaker, laget av dagbladets matredaktør Christoffer Sjuve.

Stilskifte

28-åringen slo gjennom med låten «Sjeiken» i 2015, men har lagd flere låter med et mer seriøst tema de senere årene. For to år siden slapp han låten «Jeg vil ikke leve».

– Det ble et brått stilskifte, sa han om låten da P3 intervjuet han i november i fjor.

Han er en av låtskriverne bak monsterhiten «Sweet but psycho», samt at han i 2020 gjorde suksess med «Nå koser vi oss» samt «Karantene».

Haukeland har imidlertid hatt flere jern i ilden den siste tiden. I 2019 deltok han på realityprogrammet «Paradise Hotel», og våren 2020 var han å se som dommer i sangprogrammet «Idol».

Les også

MGP-låten har fått 2,5 millioner streams – nå har «Tix» gjort den om

Les også

«TIX» er klar for MGP

Les også

Andreas (26) har satt dødsdatoen for artistaliaset «TIX»

Kommentarer til denne saken