Gå til sidens hovedinnhold

TIX får muligheten til å opptre i Rotterdam

Eurovision satser på full Grand Prix-fest fra 18. til 22. mai. Dersom alle koronaregler blir overholdt, kan TIX stå på scenen og fremføre låten «Fallen Angels».

I en pressemelding tirsdag kunngjorde Eurovision en helse- og sikkerhetsprotokoll som vil gjelde under årets internasjonale finale i Melodi Grand Prix i Rotterdam.

– Ånden og tradisjonen til Eurovision Song Contest handler om å forene Europa på en scene. Vi er veldig bestemt på å oppnå dette. Vi går videre med planene våre om å produsere en trygg Eurovision Song Contest, med alle artister som opptrer live i Rotterdam, uttaler konkurransesjef Martin Österdahl i Eurovision Song Contest.

Protokollen anbefaler blant annet at alle fra utlandet som deltar i sangkonkurransen går i karantene i fem dager før avreise til Nederland. Samt at de må teste negativt for covid-19 72 timer før avreise.

Når de er i Nederland, må delegasjonene være på hotellet sitt, bortsett fra når de reiser til Rotterdams Ahoy Arena for øvelser, liveshow og andre programrelaterte aktiviteter.

Alle som jobber med konkurransen, inkludert mannskap, artister og presse, vil bli testet regelmessig i et anlegg ved siden av arenaen, skriver de i pressemeldingen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken