To barneskoleansatte smittet av korona

Fredag morgen ble det klart at tre personer i tidligere Røyken kommune er smittet av koronaviruset. To av dem jobber på en barneskole.

DEL

RØYKEN: – De to personene arbeider ved en barneskole, sier kommuneoverlege Meera Grepp i Asker kommune til Drammens Tidende.

De to som er bekreftet smittet er ansatt ved Nærsnes barneskole i Røyken. Det bekrefter skolens fungerende rektor til Drammens Tidende fredag formiddag.

Ytterligere én person i Asker er smittet, opplyser kommunen. Vedkommende ble smittet på ferie i Østerrike.

Alle de tre smittede er nå i hjemmeisolering, og blir fulgt opp av Asker kommune.

Ber elever bli hjemme

Kommuneoverlegen opplyser at det er flere av personene rundt de to skoleansatte som er satt i hjemmekarantene. Hun vil ikke gå inn på et konkret antall. Totalt i Asker, er det 36 personer som er i hjemmekarantene.

Én av de ansatte på skolen ble koronasmittet på ferie i Nord-Italia. Det er vedkommende som har smittet sin kollega på skolen.

– Vi utfører smittesporing ved den aktuelle skolen, slik vi gjør alle steder der smitte dukker opp. I et klasserom er mindre enn to meters avstand i mer enn 15 minutter å regne som nærkontakt, sier kommuneoverlege Meera Grepp til Asker kommune.

Kommuneoverlegen har nå anbefalt at elever ved tre av skoletrinnene om å holde seg hjemme fredag for å unngå kontakt med andre.

– Det er foreløpig ikke aktuelt å stenge skolen, melder kommunen på sin hjemmeside.

Vil være føre var

Ifølge kommuneoverlegen vurderer Folkehelseinstituttet risikoen for smitteoverføring som svært lav.

– Men vi ønsker å være føre var, og ber altså om at barna holdes hjemme fredag, sier Grepp. Hun legger til at koronavirus vanligvis gir lette symptomer hos unge mennesker.

Kommunen oppfordrer befolkningen til ha hyppig og grundig og hyppig håndvask for å bidra til å redusere smitte. De minner også om å hoste i albuekroken eller i et papirlommetørkle.

Ni i Drammen

I Drammen er totalt ni personer bekreftet koronasmittet. Alle har vært på ferie i Nord-Italia, men ikke i samme reisefølge.

Én person i Lier kommune har fått påvist koronasmitte. Der er totalt 13 i hjemmekarantene.

Saken oppdateres.

Artikkeltags