DRAMMEN: Sesongavslutningen til Strømsgodset har vært alt annet en bra. Én seier på de siste ni kampene er fasit før de tar imot Haugesund i det som blir sesongens siste eliteseriekamp på Marienlyst stadion.

Strømsgodset var lenge uslåelige på Gamle Gress denne sesongen, men etter tapet mot Kristiansund i september har det blitt ytterlige to tap mot henholdsvis Viking og erkerival Mjøndalen. Haugesund er et lag som tradisjonelt har slitt når de kommer på besøk i Drammen, rogalendingene har kun vunnet 2 av 18 kamper på Marienlyst.

Haugesund har hatt en tilsvarende dårlig sesonginnspurt som Strømsgodset. Én seier på de siste ti kampene gjør at søndagens kamp er mellom to av eliteseriens dårligste formlag.

Vilsvik og Myhra tilbake fra start

Strømsgodset må klare seg uten Ari Leifsson. Islendingen ligger ensomt på topp av Godsets «råtass»-tabell etter at han pådro seg sesongens sjette gule kort. Dermed blir det Niklas Gunnarsson som blir å finne ved siden av Gustav Valsvik på midtstopperplass. Ellers kan Godset glede seg over at både Lars Vilsvik og Viljar Myhra er tilbake i startelleveren etter skadeavbrekk. Myhra har vært ute siden han måtte forlate banen i 6-0 seieren over Molde i slutten av oktober, og har vært gjennom utredninger for svimmelhet.

Laget som starter mot Haugesund: Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard - Herman Stengel, Johan Hove, Kreshnik Krasniqi - Halldor Stenevik, Fred Friday, Tobias Gulliksen.

Begge lag står med 34 poeng etter 28 serierunder på henholdsvis niende og tiendeplass, Haugesund har fordelen på målforskjell. Ingen av lagene kan komme høyere opp på tabellen enn niende med seier, men kan falle ned på 12. plass skulle det bli tap.

Lagene har kun æren og pengene å spille for, det skiller snaut 500.000 kroner i «premiepenger» mellom en 10. plass og en 11. plass – og for et Strømsgodset-lag som sliter økonomisk vil alle pengene komme godt med. Om lagene bak skulle tape vil vinneren av dette oppgjøret sikre å dårligst ende opp som nummer ni i Eliteserien 2021, samt 10 172 000 kroner inn i klubbkassa.